Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Aja vaihtoehtoa

Muutos. Sen on tapahduttava tässä ja nyt.

Ajoitpa sitten omistus- tai työsuhdeautoa, seuraavan menopelisi valinta on tähänastisista ratkaisevin. Sinä olet kuljettajan paikalla. Jos työnantajasi asettaa merkkikohtaisia ehtoja työsuhdeautollesi, valikoimasta löytyy varmasti myös vaihtoehtoisia käyttövoimia. Valitsemalla sellaisen olet osa kiihtyvää vauhtia kasvavaa muutosvoimaa. Vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivilla autoilla ajaminen ei ole kalliimpaa kuin bensiinillä ja dieselillä toimivilla autoilla ajaminen. Jakeluverkostot ovat koko ajan kattavampia, sähköautojen latauspisteet mukaan lukien.
Liikennettä kaupungissa
Elina Koivumäki, Tero Lehterä, Verneri Pohjola, Mato Valtonen: #ajavaihtoehtoa

Täyssähköauto

täyssähköauto
Täyssähköautojen toimintasäde yltää parhaimmillaan jo yli 500 kilometriin. Latauspisteverkoston laajentuessa, latausajan lyhentyessä, autojen mallien valikoiman kasvaessa ja hankintahinnan painuessa koko ajan lähemmäs vastaavan polttomoottoriauton hintaa.

Ladattava hybridi -auto

ladattava hybiridi -auto
Ladattavalla hybridillä voi ajaa noin 30-80 kilometriä pelkällä sähköllä. Lataus käy kätevimmin täyssähköautojen latauspisteissä, ja jos odotteluaikaa on, sen voi tehdä myös kotona.

Kaasuauto

kaasuauto
Kaasulla käyvässä autossa on tyypillisesti kaksoispolttoainejärjestelmä. Polttoaineena käytetään maa- tai biokaasua ja tarvittaessa bensiiniä. Ympäristöä ajatteleva kaasuautoilija tankkaa aina biokaasulla kuin mahdollista.

Flexfuel- eli korkeaseosetanoliauto

flexifuel-auto
Flexfuel- eli korkeaseosetanoliauto toimii kuten bensiiniauto, mutta siinä voi käyttää bensiinin (95 E10, 98 E5) ja korkeaseosetanolin (E85) lisäksi kaikkia muitakin bensiinilaatuja, missä suhteessa tahansa.

Autokalkulaattori autaa käyttövoimien vertailussa

Suomen Ilmastopaneelin Autokalkulaattorin avulla voit laskea ja vertailla eri käyttövoimien autojen päästöjä ja kustannuksia. Laskurissa voi määrittää vuosittaiset ajokilometrit, valita vertailtavat autotyypit ja seurata, miten päästöt ja kustannukset kehittyvät käyttövuosien kuluessa.
autokalkulaattorin tunnus - auto ja lehvä

Autoilun luonne muuttuu

autojonot takaapäin
Kehitys vie autoilua nykyistä ympäristöystävällisempään suuntaan. Omilla päätöksillä pystymme aktiivisesti nopeuttamaan muutoksen tahtia ja hillitsemään ilmaston lämpenemistä.

Vaivatonta autoilua

Sähköautojen latauspaikkoja kartalla
Vaihtoehtoisten käyttövoimien ja polttoaineiden lataus- ja tankkauspisteitä on ympäri Suomen.

Askarruttaako? Ei huolta

Autojonoja kuvattuna ilmasta
Vaihtoehtoisia käyttövoimia käyttävistä autoista sekä ihmisten ja yritysten suhtautumisesta niihin tulee jatkuvasti lisää tietoa.