Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Uuden omistajan velvollisuuksiin kuuluu vesikulkuneuvon rekisteröinti nimilleen. Omistajanmuutos tulee tehdä 30 päivän sisällä kaupasta.

Toimi näin

1

Täytä ennen asiointia ilmoituslomake ja ota se mukaan rekisteröintipisteeseen

Täytä ilmoituslomake (Ulkoinen linkki). Kaikki siinä tähdellä (*) merkityt tiedot ovat pakollisia rekisteröinti-ilmoituksessa. Jotkut tiedoista on mahdollisesti jo täytetty vesikulkuneuvosi tietoihin aiemmin. Jos kyseessä on vanha vene tiedot voivat kuitenkin olla hyvinkin puutteelliset. Täyttämällä ilmoituslomakkeen etukäteen, nopeutat asiointia rekisteröintipisteessä. Muista allekirjoittaa lomake.

2

Ota mukaan allekirjoitettu kauppa- tai luovutuskirja

Asioidessasi rekisteröintipisteessä varmenne ei kelpaa, vaan tarvitaan allekirjoitettu kauppa- tai luovutuskirja (Ulkoinen linkki) omistusoikeuden siirrosta.

Tarkista, että luovutuskirjassa on sekä vesikulkuneuvo että moottori yksilöitynä, vaikka ne myytäisiin pakettina, esim. vesiskootteri. Luovutuskirjassa tulee olla myös myyjän ja ostajan tiedot.

4

Todista henkilöllisyys

Aina asioidessasi rekisteröintipisteessä, sinua pyydetään todistamaan henkilöllisyytesi. Tähän kelpaa passi, henkilökortti tai suomalainen ajokortti.

Omistajanvaihdoksen yhteydessä vesikulkuneuvon rekisteritunnus säilyy samana. Rekisteröinti tehdään heti, jos asiakirjat ja tiedot ovat kunnossa. Saat rekisteröintitodistuksen postitse noin kahden viikon kuluessa.

Voit kuitenkin käyttää vesikulkuneuvoasi jo ennen rekisteröintitodistuksen saapumista. Viranomaiset voivat tarvittaessa tarkistaa järjestelmästä, että vesikulkuneuvo on rekisteröity ja todistustilaus on vireillä. On kuitenkin hyvä pitää mukana kauppakirjaa vesillä liikuttaessa.