Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Matkustamomiehistön jäsenellä on oltava voimassa oleva kelpoisuustodistus (Cabin Crew Attestation) ja matkustamomiehistön terveydentilatodistus (Cabin Crew Medical Report).

Kelpoisuustodistus on voimassa toistaiseksi. Matkustamohenkilökunnan tehtävissä voit toimia, jos olet toiminut tehtävässä edeltävän viiden vuoden aikana ja suorittanut kelpoisuuden ylläpitämiseksi vaadittavat vuosittaiset määräaikaiskoulutukset ja kokeet ja sinulla on voimassaoleva lääketieteellisestä kelpoisuudesta kertova matkustamomiehistön terveydentilatodistus.

EU-OPSin mukaiset kelpoisuustodistukset ovat vanhentuneet 8.4.2017, jonka jälkeen voimassa ovat ainoastaan EASA Part-CC:n mukaiset todistukset.

Näin hankit matkustamomiehistön kelpoisuustodistuksen

1

Ikävaatimus

Matkustamomiehistön kelpoisuustodistuksen hakijan on oltava vähintään 18-vuotias.

2

Koulutus

Koulutus sisältää yhdeksästä osasta koostuvan peruskoulutuksen sekä kokeen.

3

Matkustamomiehistön kelpoisuustodistuksen haku

Kelpoisuustodistuksen antaa pääsääntöisesti lentotoiminnan harjoittaja tai hyväksytty koulutusorganisaatio. Traficom toimii valvovana viranomaisena ja voi joissain tapauksissa antaa myös kelpoisuustodistuksen. Matkustamomiehistön kelpoisuustodistusta on kiellettyä hakea useammasta jäsenmaasta. Tätä varten hakijalta pyydetään AMC1 ARA.GEN.315(a) alakohdan c) mukainen vahvistus. Matkustamomiehistön kelpoisuustodistus on hallintopäätös, johon voit hakea oikaisua ohjeen mukaisesti .

Matkustamomiehistön peruskoulutusta järjestävät organisaatiot ARA.CC.100(c)
Finnair OyPyhtäänkorventie 11-13, 01530 VantaaFinnair Flight Academy Oy:n yhteystiedot (Ulkoinen linkki)Kyllä
Nordic Regional Airlines OyÖljykuja 2, 01530 VantaaNordic Regional Airlines Oy:n yhteystiedot (Ulkoinen linkki)Kyllä

 

Liikenneasioiden rekisteri

Päivitetty