Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Tieturvallisuusarvioinnin tavoitteena on löytää jo hankkeen suunnitteluvaiheessa liikenneturvallisuuden kannalta oleelliset seikat ja varmistaa niiden huomioiminen suunnittelussa ja rakentamisessa. Uusien tiehankkeiden turvallisuuden arvioinnista vastaa tieturvallisuusarvioija.

Peruskoulutus on kolmipäiväinen ja se järjestetään kahdessa osassa 2+1 päivää. Koulutukseen sisältyy harjoitustyö ja loppukoe, jotka on suoritettava hyväksytysti pätevyyden saamiseksi.

Tieturvallisuusarvioijan pätevyyden ylläpitämiseksi on osallistuttava päivänmittaiseen täydennyskoulutukseen 5 vuoden välein. Täydennyskoulutukseen ei sisälly koetta.

Seuraavat koulutukset

Tieturvallisuusauditoinnin ajankohtaispäivä järjestetään 14.11.2024 Helsingissä. Tilaisuuteen voi ilmoittautua alla olevan linkin kautta.

https://link.webropol.com/s/tta-ajankohtaispaiva (Ulkoinen linkki)

 

Seuraava perus- ja jatkokoulutus järjestetään keväällä 2025. Koulutuspäivät tarkentuvat lähempänä tapahtumia. Koulutuksiin voi ilmoittautua ennakkoon alla olevien linkkien kautta. 

 

Peruskoulutus keväällä 2025: https://link.webropol.com/s/tta-perus2025 (Ulkoinen linkki)

Jatkokoulutus keväällä 2025: https://link.webropol.com/s/tta-jatko2025 (Ulkoinen linkki)

 

 

Tieturvallisuusarvioijan pätevyys

Traficom antaa peruskoulutuksen hyväksytysti suorittaneelle todistuksen tieturvallisuusarvioijan pätevyydestä. Pätevyys on voimassa sen päättymispäivästä laskettuna viisi vuotta kerrallaan. Täydennyskoulutuksen vaatimuksena on tieturvallisuusarvioijan pätevyys eli peruskoulutuksen hyväksytty suorittaminen sekä vähintään yhteen tieturvallisuusarviointiin osallistuminen kurssin jälkeen, ja se tulee käydä pätevyyden voimassaoloaikana.

Lisätietoja

Lisätietoja tieturvallisuusarvioijien koulutuksesta sekä tietopyynnöt pätevyyden omaavista tieturvallisuusarvioijista saa yhteyshenkilöiltä:

Jari Kuokkanen, jari.kuokkanen(at)traficom.fi, p. 029 534 6147

Ossi Kortiainen, ossi.kortiainen(at)traficom.fi, p. 029 534 6310

Traficom vastaa tieturvallisuusarvioijien koulutuksesta.

Hinnat

  • Tieturvallisuusarvioijan peruskoulutus 2 040 €
  • Tieturvallisuusarvioijan täydennyskoulutus 815 €
  • Tieturvallisuusarvioijan koe 510 €
Päivitetty