Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on päivittänyt määräystä M71. Päivitetty määräys verkkotietojen toimittamisesta Sijaintitietopalveluun kumoaa 27.9.2022 annetun määräyksen verkkotietojen ja verkon rakentamissuunnitelmien toimittamisesta (71/2022 M)

Määräys tulee voimaan 31.12.2023. Määräyksen luvun 3 ja luvun 4 velvoitteet tietojen toimittamisesta Sijaintitietopalveluun tulevat voimaan 31.12.2024.

Määräyksessä määrätään Sijaintitietopalveluun toimitettavien tietojen muodosta ja sisällöstä. Määräys on aiemmin koskenut myös Verkkotietopiste.fi-palveluun toimitettavia tietoja, mutta päivityksessä Verkkotietopiste.fi-palvelun osuus poistui määräyksestä. Tietojen toimitusvelvoite Verkkotietopiste.fi-palveluun pysyy silti ennallaan määräyspäivityksestä huolimatta, koska velvoite tulee suoraan yhteisrakentamislaista.

Päivitetty määräys sisältää joitakin muutoksia liittyen käytettyihin määritelmiin, termeihin ja palveluun toimitettavien tietojen sisältöön. Esimerkiksi verkon rakenneosan sijaintitila on lisätty toimitettaviin tietoihin ja näyttöalueen määritelmää ja näyttöpalvelun tarjoajasta ilmoitettavia tietoja on täsmennetty. Myös rajapinnan käyttöön tietojen toimittamisessa on tehty täsmennyksiä.