Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom valvoo, että audiovisuaalisten sisältöpalvelujen tarjoajat toteuttavat ääni- ja tekstityspalvelut lain ja asetusten mukaisesti ja raportoivat toimistaan palvelujen esteettömyyden toteuttamiseksi.

Tiettyjä toimijoita koskevat velvollisuudet

Ääni- ja tekstityspalvelujen velvollisuudet koskevat Yleisradion tv-kanavia (TV1, TV2, Fem/Teema), MTV3 ja Nelonen -kanavia sekä niiden vastaavia ohjelmistoja tilausohjelmapalveluissa.

Ääni- ja tekstityspalvelun osuuden on oltava Yleisradion televisiokanavien osalta 100 prosenttia ja MTV3 ja Nelonen -kanavien osalta 75 prosenttia ohjelmista. Vastaavissa ohjelmistoissa tilausohjelmapalveluiden puolella osuuden tulee olla 30 prosenttia. Lue lisää ohjelmista, joita tekstitysvaatimukset koskevat.

Tekstityspalvelu tulee toteuttaa laadukkaasti siten, että tekstitys on käyttäjälle riittävän selkeää ja ymmärrettävää.

Kaikkia Suomeen sijoittautuneita toimijoita koskevat velvollisuudet

Kaikkien Suomeen sijoittautuneiden toimijoiden on edistettävä esteettömyyden toteutumista palveluissaan. Toimijoilta kerättävät toimintasuunnitelmat ja raportit ovat vuoden 2021 alusta tullutta sääntelyä, joka koskee kaikkia Suomeen sijoittautuneita audiovisuaalisten sisältöpalvelujen tarjoajia.

Lue lisää toimintasuunnitelmista ja raporteista.

Päivitetty