Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Avustukset lentopaikkojen ylläpitoon ja kehittämiseen haettavana vuodelle 2024

Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) on julkistanut haettavaksi valtionavustukset Finavia Oyj:n lentoasemaverkoston ulkopuolisten alueellisten lentoasemien ja lentopaikkojen toiminta- ja investointimenoihin vuodelle 2024. Avustuksiin on käytettävissä 900 000 euron määräraha. Kyseessä on harkinnanvarainen avustus.

Avustus on suunnattu alueellisten lentoasemien ja lentopaikkojen ylläpitoon ja kehittämiseen. Hakijoiden arvioinnissa kiinnitetään huomiota muun muassa toiminnan taloudellisiin edellytyksiin ja kannattavuusnäkymiin, sekä suunnitelmiin toiminnan kehittämiseksi.

Hakukriteereitä ja ohjeita on osin päivitetty aikaisemmista vuosista. Mm. ei-taloudellisen toiminnan määrittelyä on rajattu aikaisempiin vuosiin verrattuna. Alueellisten lentoasemien hakemusten arvioinnin painopiste on edelleen säännöllinen (toistuva) siviili-ilmailun matkustaja- ja reittiliikenteen edistäminen ja niitä tukevat toimenpiteet. Pienempien lentopaikkojen hakukriteereissä painotetaan toiminnan kehittämistä ja turvallisuutta edistäviä hankkeita.

Hakemukset liitteineen tulee toimittaa Traficomiin viimeistään 26.4.2024 kello 16.15.

Lisätietoja

lentopaikat.valtionavustus@traficom.fi                                             

erityisasiantuntija Päivi Palokangas, p. 029 534 5232