Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämien yksityisteiden neuvonta- ja opastushankkeiden valtionavustusten haku vuosille 2024–2025 on alkanut. Jätä hakemus viimeistään 1.12.2023.

Traficom myöntää valtionavustusta tiekuntien neuvontaan ja opastukseen sekä sitä tukevan materiaalin ja palveluiden tuottamiseen. Tavoitteena on, että avustettavat hankkeet edistävät neuvontaa ja opastusta yksityistieasioissa. 

Vuosien 2024–2025 avustuksiin käytettävissä oleva määräraha on yhteensä 400 000 – 600 000 euroa.

Kuka voi hakea avustusta?

Valtionavustusta tiekuntien neuvontaan ja opastukseen ja sitä tukevan materiaalin ja palveluiden tuottamiseen voivat hakea ja saada:

  • yleishyödylliset ja voittoa tavoittelemattomat yhteisöt
  • kunnat ja kuntayhtymät.

Yleishyödyllisiä yhteisöjä voivat olla esimerkiksi erilaiset neuvontaa ja opastusta järjestävät säätiöt tai yhdistykset. Avustusta ei myönnetä taloudellista etua tavoitteleville ammatinharjoittajille, yhtiöille ja osuuskunnille. Yleishyödylliset osuuskunnat ja osakeyhtiöt voivat kuitenkin olla avustuskelpoisia.

Valtionavustus on harkinnanvaraista ja sitä voidaan myöntää enintään 75 prosenttia hankkeen kustannuksista. Avustushakemuksia arvioidaan etenkin palvelun tarpeen sekä laadun kannalta. Avustusta myönnetään vuosina 2024–2025 tehtäviin toimenpiteisiin. 

Tutustu aiemmilla hakukierroksilla toteutettuihin neuvonta- ja opastushankkeisiin (Ulkoinen linkki).

Avustusta haetaan Traficomilta hakulomakkeella. Hakemukset tulee jättää viimeistään 1.12.2023.

Tarkemmat hakuohjeet löytyvät Traficomin verkkosivuilta kohdasta Hae yksityisteiden neuvonta- ja opastushankkeiden valtionavustusta. (Ulkoinen linkki)

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Karoliina Aalto, p. 029 5346 846, karoliina.aalto@traficom.fi