Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Sijaintitietopalvelun rajapintojen testaus alkaa 18.3.2024

Sijaintitietopalvelun rajapintatestaus alkaa 18.3.2024 ja jatkuu 10.4.2024 saakka. Jakso on tarkoitettu verkkotoimijoille, jotka voivat testata verkkotietojensa toimittamista Sijaintitietopalvelun rajapinnan kautta.

Mies tietokoneen ääressä


Testauksen ensimmäisessä vaiheessa verkkotoimijoiden pitää rekisteröityä Sijaintitietopalvelun käyttäjäksi. Toinen testausvaihe alkaa maanantaina 25.3.2024, kun Sijaintitietopalvelun päivitetty rajapinta avataan ja käyttäjäksi rekisteröityneet verkkotoimijat voivat alkaa toimittaa testiaineistojaan. Testausjakso kestää 10.4.2024 saakka.

Testaaja, huomioi palvelun muuttunut rajapinta ja käyttäjäksi rekisteröityminen

Rajapinnan testausmahdollisuus on tarkoitettu verkkotoimijoille, jotka voivat kokeilla verkkotietojensa toimittamista Sijaintitietopalvelun rajapinnan kautta. 

Rajapinta on muuttunut syksystä 2023 eikä vanha versio enää toimi. Testaajien kannattaa tutustua uusiin rajapintakuvauksiin verkkosivuillamme

Testauksen ensivaiheessa on rekisteröidyttävä Sijaintitietopalveluun käyttäjäksi. Kun käyttäjätunnukset on saatu, Sijaintitietopalvelusta voi hakea rajapinta-avaimet ja ilmoittaa oman ip-osoitteen, josta rajapintayhteys tehdään. Suosittelemme, että testaajat rekisteröityvät hyvissä ajoin ennen 25.3.2024.

Muistutamme, että rajapintaa testatessa pitää käyttää testiaineistoa - ei verkkotoimijoiden oikeita tietoaineistoja. Kun testijakso päättyy 10.4.2024, kevätkesällä 2024 alkaa testausvaihe, jossa Sijaintitietopalvelua on mahdollista testata aidoilla aineistoilla.

Tule mukaan Sijaintitietopalvelun ja Verkkotietopisteen rajapintojen koulutuswebinaariin 18.3. klo 15 - 16

Vielä ehdit ilmoittautua Sijaintitietopalvelun ja Verkkotietopisteen rajapintojen käyttöön liittyvään koulutuswebinaariimme.

Koulutus on tarkoitettu kaikille verkkotoimijoille ja infrastruktuuriverkkojen rakentajille. Tervetulleita ovat etenkin teleyritykset, sähköverkkoyhtiöt ja kunnallistekniikan toimijat, jotka haluavat lisätietoa ja tukea Verkkotietopisteen ja Sijaintitietopalvelun rajapintayhteyksien käyttöön verkkotietojen toimittamisessa.

Järjestämme webinaarin maanantaina 18.3.2024 klo 15 - 16 Teams-alustalla. Tilaisuus tallennetaan
Ilmoittaudu koulutukseen ja lisää webinaarin Teams-linkki kalenteriisi .


 

Lisätietoja testaamisen tueksi

Testaamiseen ei tarvitse ilmoittautua. 

Jos sinulla on testaamiseen liittyviä teknisiä kysymyksiä (muun muassa rajapinnan käyttö, rajapintakuvaukset), ota yhteyttä 

  • testauksentuki@sijaintitietopalvelu.fi

Jos haluat kysyä testaamiseen liittyvistä käytännön asiaoista (esimerkiksi aikataulut), ota yhteyttä 

  • sijaintitietopalvelu@traficom.fi

Vastaamme kyselyihin aina mahdollisimman pian, mutta pieniä viiveitä voi esiintyä.

Tutustu Sijaintitietopalvelun tekniseen dokumentaatioon ja testausselosteeseen