Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Uusi lentoliikenteen kilpailutus Helsinki–Pori-välille on alkanut

Porin kaupunki ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ovat aloittaneet lentoliikenteen kilpailutuksen Helsingin ja Porin välisten reittilentojen hankkimiseksi. Uusi liikenne alkaisi vuoden 2025 alussa ja kestäisi vuoden 2027 maaliskuun loppuun.

Porin kaupungin ja Traficomin käynnistämän kilpailutuksen perusteella hankitaan lentoliikennettä ajanjaksolle 1.1.2025–27.3.2027.  Hankinnan kustannuksista vastaavat Porin kaupunki ja valtio. 

Kilpailutus perustuu syyskuussa 2023 hallituksen budjettiriihessä päätettyyn vuoden 2025määrärahaan Porin ja Helsingin välisen lentoyhteyden tukemiseksi. Säännöllisen lentoliikenteen ostolla pyritään turvaamaan erityisesti Porin seudun elinkeinoelämälle tarpeelliset yhteydet. 

"Kumppanuus valtion kanssa lentoliikenteen järjestämisessä on tärkeää Porille. Lentoliikenne on kehittynyt hyvin ja palvelee aluetta laajasti. Uskon että Helsingin kautta tulevilla kansainvälisillä lennoilla on tulevaisuudessa yhä suurempi merkitys. Nykyisistä aikatauluista on tullut pääosin positiivista palautetta ja sen on pyritty ottamaan huomioon myös uudessa kilpailutuksessa", sanoo Porin kaupunginjohtaja Lauri Inna.

Kilpailutuksessa haetaan kahta edestakaista lentoa arkipäivisin Helsingin ja Porin välille. Porin kaupunki ja Traficom pyrkivät, että reittivälin lennot voisivat jatkua mahdollisimman suoraan edellisen sopimuskauden päättyessä joulukuun lopulla 2024.

Kilpailutus on avoin EU:n alueelle sijoittuneille lentoyhtiöille

Traficom on asettanut reitille julkisen palvelun velvoitteen, joka tuo minimitason kilpailutukseen osallistuville lentoyhtiöille. Kaikilla EU:n alueelle sijoittuneilla lentoyhtiöillä, jotka täyttävät kilpailutuksen vähimmäiskriteerit, on mahdollisuus jättää tarjouksensa.

Osana kilpailutusta Traficom ja Pori ovat määritelleet lentolippujen kattohinnat sekä tietyt matkaketjun sujuvuuteen liittyvät, lentotoiminnan harjoittajan vastuulla olevat asiat. Yhdensuuntainen lippu voi maksaa korkeintaan 250 euroa, edestakainen 400 euroa. Tarjottavassa lentokoneessa tulee olla vähintään 29 matkustajapaikkaa.

Tarjouskilpailu päättyy 1.7.2024. 

Lisätietoja

Porin kaupunki: Lauri Inna, kaupungin johtaja, lauri.inna@pori.fi, p. 040 764 4711

Traficom: Pipsa Eklund, johtaja, pipsa.eklund@traficom.fi, p. 029 534 5396