Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Palvelussa voit tehdä uuden auton, moottoripyörän, mopon tai muun ajoneuvon ensirekisteröinnin. Tee ensirekisteröinti ennen kuin otat ajoneuvon liikenteeseen. Sähköisen ilmoituksen tekemiseen tarvitset myyjän luovuttaman varmenteen.

Palvelussa voit tehdä uuden ajoneuvon ensirekisteröinnin, jos ajoneuvolla on rekisteritunnus ja rekisterikilvet. Tee ensirekisteröinti ennen ajoneuvon käyttöönottoa liikenteeseen ja kilpien kiinnittämistä ajoneuvoon. Ilmoituksen tekemistä varten tarvitset myyjän luovuttaman varmenteen. Uuden ajoneuvon käyttöönottopäiväksi tulee ensirekisteröinti-ilmoituksen päivä. Jos yrityksen omistamalle ajoneuvolle ei merkitä luonnollista henkilöä haltijaksi, on yritykselle oltava ilmoitettuna käyttövastaava (Ulkoinen linkki).

Voit käyttää ajoneuvoa heti ensirekisteröinnin tehtyäsi ja rekisterikilvet kiinnitettyäsi. Ajoneuvolle annetut rekisterikilvet maksetaan ensirekisteröinnin yhteydessä ja niiden hinta lisätään ensirekisteröintimaksuun.

Katso ohjevideo: Ajoneuvon ensirekisteröinti (Ulkoinen linkki)

Toimi näin:

1

Kirjaudu Oma asiointi -palveluun ja valitse Ensirekisteröi ajoneuvo varmenteella -palvelu.

    2

    Maksa ensirekisteröinti ja palaa palveluun, josta saat kuitin.

    3

    Tarkista lopuksi Oma asiointi -palvelussa, että ajoneuvosi tiedot ovat päivittyneet palveluun. Tiedon päivittymisessä voi olla 5–10 minuutin viive. 

    Voit ottaa ajoneuvon käyttöön, kun rekisterikilvet on kiinnitetty.