Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Jos liikuntakykysi on rajoittunut esimerkiksi iän tai vamman vuoksi, sinulla on oikeus saada maksutta apua sellaisilla linja-autoasemilla, jotka on nimetty avustusta antaviksi terminaaleiksi. Apua saa jonkin verran myös linja-autossa. Tällä sivulla neuvomme, miten voit tehdä valituksen, jos oikeuksiasi linja-automatkalla ei kunnioitettu.

Näin teet valituksen

1

Ota ensin yhteyttä avustusta antavan terminaalin pitäjään tai liikenteenharjoittajaan

Jos oikeuksiasi linja-automatkalla ei kunnioitettu, tee asiasta valitus joko apua antaneen nimetyn terminaalin pitäjälle tai liikenteenharjoittajalle. Lähetä valitus sille, jota asia koskee. 

Ota yhteyttä nimettyyn terminaaliin, jos asia koskee avustamispalvelua linja-autoasemalla. Jos ongelma koskee tilannetta matkan aikana linja-autossa, ota yhteyttä liikenteenharjoittajaan. 

Tee valitus kolmen kuukauden kuluessa. 

2

Odota vastaus

Terminaalin pitäjän tai liikenteenharjoittajan on yhden kuukauden kuluessa valituksen vastaanottamisesta ilmoitettava sinulle, onko valitus hyväksytty, hylätty vai edelleen käsiteltävänä. Lopullinen vastaus on annettava kolmen kuukauden kuluessa. 

3

Valitse oikea viranomainen

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit kääntyä matkustajan oikeuksia valvovan viranomaisen puoleen. Varmista, että lähetät valituksesi oikealle viranomaiselle.

Valitus lähetetään sen maan viranomaiselle, missä tapaus sattui. 

 

4

Tapaus sattui Suomessa

Jos tapaus sattui Suomessa, lähetä valitus Traficomille. 

6

Näin teet valituksen Traficomille

Voit tehdä valituksen Traficomille sähköpostilla tai vapaamuotoisella kirjeellä. 

Liitä valitukseen terminaalin pitäjän tai liikenteenharjoittajan kanssa käymäsi kirjeenvaihto. Liitä mukaan kopio lipusta sekä muut tarpeellisiksi katsomasi liitteet.

Lähetä valituksesi osoitteeseen kirjaamo@traficom.fi (Ulkoinen linkki)

Jos viestisi sisältää henkilökohtaisia tietoja, voit lähettää sen salattuna. Ohje salatun viestin lähettämiseen. (Ulkoinen linkki)

Jos et pysty lähettämään valitusta sähköpostilla, lähetä valitus Traficomille postitse osoitteeseen: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom PL 320 00059 TRAFICOM

7

Traficom voi antaa suosituksen

Traficom on toimivaltainen antamaan matkustajan tekemään valitukseen suosituksen.