Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Ensirekisteröinti on tehtävä ennen vesikulkuneuvon käyttöönottoa Suomessa. Voit tehdä ensirekisteröinnin sähköisessä palvelussamme, jos olet yksi vesikulkuneuvon omistaja ja vähintään 15-vuotias. Palvelu edellyttää tunnistusta.

Toimi näin

1

Skannaa tai ota valokuvat asiakirjoista

Tarkista, että luovutuskirjassa (Ulkoinen linkki) on sekä vesikulkuneuvo että moottori yksilöitynä, vaikka ne myytäisiin pakettina, esim. vesiskootteri sekä myyjän ja ostajan tiedot.

Tarkista, että sinulla on huvivenedirektiivin mukaiset vaatimustenmukaisuusvakuutukset sekä uudesta veneestä että moottorista. Vaatimustenmukaisuusvakuutukset löytyvät yleensä käyttöohjekirjan välistä.

Tarkista, että moottorin valmistenumero on oikeassa muodossa . Eri merkeillä on erilaiset valmistenumeron muodot. On tärkeää ilmoittaa moottorin valmistenumero oikein, jotta järjestelmä löytää jo mahdollisesti rekisterissä olevan tai valmistajan ennakkoilmoittaman moottorin tiedot.

Skannaa tai ota valokuvat asiakirjoista ennen ilmoituksen teon aloittamista.

3

Kirjaudu sähköiseen palveluumme

Palvelu edellyttää tunnistautumista. Sinun tulee olla vähintään 15-vuotias.

4

Valitse palvelu

Valitse Ensirekisteröi vesikulkuneuvo -palvelu. 

5

Täydennä tiedot

Täydennä omistajien/haltijoiden tiedot. Kirjautuneena käyttäjänä olet automaattisesti vesikulkuneuvon omistaja, tätä ei voi muuttaa.  Syötä WIN-koodi sekä täydennä vesikulkuneuvon ja sen moottorin tiedot. 

6

Hyväksy muutokset ja maksa

Maksa ensirekisteröinti ja muista painaa palaa myyjän palveluun -painiketta, jolloin saat vahvistuksen ja voit tulostaa kuitin.

Jos merkitsit liitteiden toimituksen yhteydessä, että aiot toimittaa joitain liitteitä postitse, tulosta saate hyväksyntäsivulta. Liitä saate postitse toimitettavien asiakirjojen yhteyteen, niin ne löytävät helpommin oikealle asialle ja asian käsittely nopeutuu. Huomaathan, että jos olet ilmoittanut toimittavasti liitteitä postitse, asian käsittelyä ei aloiteta ennen kuin kaikki tarvittavat liitteet ovat saapuneet.

Ilmoituksen käsittelyaika on 1-2 viikkoa. Saat uuden rekisteröintitodistuksen postitse kotiin, kun vesikulkuneuvosi on rekisteröity. 

Voit tarkistaa Oma asiointi –palvelusta, milloin vesikulkuneuvo näkyy nimilläsi. Tämän jälkeen voit käyttää vesikulkuneuvoa, vaikka rekisteröintitodistus ei olisi vielä saapunut. Muista kuitenkin kiinnittää rekisteritunnus vesikulkuneuvoon ohjeiden mukaan.   Viranomaiset voivat tarvittaessa tarkistaa järjestelmästä, että vesikulkuneuvo on rekisteröity ja todistustilaus on vireillä. On kuitenkin hyvä pitää mukana kauppakirjaa vesillä liikuttaessa.