Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Ilmoitus moottorin vaihdoksesta on tehtävä viipymättä, kuitenkin viimeistään 30 päivän kuluessa muutoksesta. Muutos on maksuton.

Tarkista vesikulkuneuvosi valmistajan määrittelemä suurin sallittu moottoriteho

Jos olet vaihtamassa moottoria teholtaan suurempaan, kuin nykyinen vesikulkuneuvoosi kiinnitetty moottori on, tarkista ensin valmistajan ilmoittama suurin sallittu moottoriteho veneellesi. Uusi moottori ei saa ylittää tätä tehoa.

Tiedon voit tarkistaa vesikulkuneuvosi vaatimuksenmukaisuusvakuutuksesta tai valmistajan internet sivuilta. Myös Traficom julkaisee taulukkoa, missä on lueteltu joidenkin vesikulkuneuvojen suurimmat sallitut moottoritehot. Jos et etsinnästä huolimatta löydä tietoa mistään, voit tiedustella tehoa Traficomista sähköpostilla veneilytarkastajat@traficom.fi .

Vanhemmat venemallit ja suurin sallittu moottorinteho

Keräämme tietoja vanhemmista venemalleista ja moottorintehoista. Päivitämme taulukkoa säännöllisesti.

Taulukosta voi myös tarkistaa muita veneen teknisiä tietoja, kuten pituus, leveys, paino ja suurin henkilömäärä.

Tee myyjän kanssa kauppa- tai luovutuskirja

Kun olet ostamassa moottoria, muista tehdä myyjän kanssa kauppa- tai luovutuskirja moottorista. Tarvitset sitä ilmoittaessasi moottoria rekisteriin.

Voit käyttää pohjana Traficomin luovutuskirjapohjaa (Ulkoinen linkki), ja merkitä siihen tässä tapauksessa vain moottorin tiedot.

Tarkista, että saat tarvittaessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksen

Jos ostat moottorin uutena, tarkista että saat siitä huvivenedirektiivin mukaisen vaatimustenmukaisuusvakuutuksen. Vaatimustenmukaisuusvakuutus löytyy yleensä käyttöohjekirjan välistä.

Päivitetty