Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Vesikulkuneuvon omistajanvaihdos sähköisesti

Uuden omistajan velvollisuuksiin kuuluu vesikulkuneuvon rekisteröinti nimilleen. Omistajanmuutos tulee tehdä 30 päivän sisällä kaupasta.

Toimi näin

1: Tarkista varmenne

Tarkista, että sinulla on voimassa oleva varmenne tai että myyjä on tehnyt sinulle luovutusilmoituksen.

Jos sinulle on tehty luovutusilmoitus, mahdollinen varmenne ei ole enää käytettävissä. Tee silloin omistajanvaihdos luovutusilmoituksen perusteella.

Huomaathan, että mikäli sinulla ei ole varmennetta tai sinulle ei ole tehty luovutusilmoitusta, et voi asioida sähköisesti. Katso lähin rekisteröintipiste tai toimita allekirjoitettu ilmoituslomake sekä luovutuskirja suoraan Traficomiin.

3: Kirjaudu sähköiseen palveluumme

Palvelu edellyttää tunnistautumista. Sinun tulee olla vähintään 15-vuotias.

4: Valitse palvelu

Jos sinulla on varmenne, valitse Tee omistajanmuutos varmenteella -palvelu. Syötä varmenne ja rekisteritunnus.

Jos vesikulkuneuvo on luovutusilmoitettu sinulle, voit valita suoraan vesikulkuneuvon luettelosta ja aloittaa Ilmoita omistajanvaihdos palvelun.

5: Täydennä tiedot

Täydennä omistajien/haltijoiden tiedot. Kirjautuneena käyttäjänä olet automaattisesti vesikulkuneuvon omistaja, tätä ei voi muuttaa.
Täytä myös vesikulkuneuvon mahdollisesti muut pakolliset puuttuvat tiedot.

6: Hyväksy ja maksa

Maksa omistajanvaihdos ja muista painaa palaa myyjän palveluun -painiketta, jolloin saat vahvistuksen ja voit tulostaa kuitin.

Omistajanvaihdoksen yhteydessä vesikulkuneuvon rekisteritunnus säilyy samana.
Saat rekisteröintitodistuksen postitse noin kahden viikon kuluessa.

Voit kuitenkin käyttää vesikulkuneuvoasi jo ennen rekisteröintitodistuksen saapumista. Viranomaiset voivat tarvittaessa tarkistaa järjestelmästä, että vesikulkuneuvo on rekisteröity ja todistustilaus on vireillä. On kuitenkin hyvä pitää mukana kauppakirjaa vesillä liikuttaessa

Kuolinpesä ei voi asioida sähköisesti, koska se ei voi saada tunnistautumista varten tarvittavia pankkitunnuksia. Kuolinpesän vesikulkuneuvon voi rekisteröidä asioimalla henkilökohtaisesti rekisteröintipisteessä tai lähettämällä ilmoitus postitse Traficomiin.

Olemassa olevan omistajan/ haltijan poisto tai toisen omistajan/ haltijan lisäys

Toimi näin

2: Kirjaudu palveluun ja käytä luomasi varmenne

Se, joka on kirjautuneena palveluun on aina automaattisesti omistaja, tätä ei voi muuttaa.
Eli asiointi ei onnistu kenenkään toisen puolesta.

3: Lisää halutut omistajat/ haltijat

4: Maksa rekisteröinti

Maksa omistajanvaihdos ja muista painaa Palaa myyjän palveluun -painiketta, jolloin saat vahvistuksen ja voit tulostaa kuitin.

Saat rekisteröintitodistuksen postitse noin kahden viikon kuluessa.

Voit kuitenkin käyttää vesikulkuneuvoasi jo ennen rekisteröintitodistuksen saapumista. Viranomaiset voivat tarvittaessa tarkistaa järjestelmästä, että vesikulkuneuvo on rekisteröity ja todistustilaus on vireillä.