Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Tutustu ohjeisiin, joilla hoidat auton, moottoripyörän, mopon tai muun ajoneuvon kaupat sujuvasti ja ilman jälkipyykkiä. Luovutusilmoitus päättää myyjän velvollisuudet ajoneuvoa kohtaan.

Toimi näin

1

Tee luovutusilmoitus tai luovuta ostajalle varmenne tai rekisteröintitodistuksen II osa

Jos myyjä tekee luovutusilmoituksen, ostaja ei välttämättä tarvitse varmennetta tai II osaa rekisteröidäkseen omistajanvaihdon.

Luo varmenne Traficomin sähköisessä palvelussa . Halutessasi saat varmenteen sähköpostiisi – voit myös tulostaa sen pdf-tulosteena.

Jos myyt ajoneuvon ulkomaille tai Ahvenanmaalle, sinun pitää luovuttaa ostajalle rekisteröintitodistuksen molemmat osat.

HUOM. Uusi rekisteri-ilmoitus, esimerkiksi liikennekäytöstäpoisto, mitätöi aikaisemmin tulostetun ilmoitusosan. Tarvittaessa voit tilata uuden rekisteröintitodistuksen Traficomin sähköisestä palvelusta  tai rekisteröintejä tekevältä katsastustoimipaikalta.

Sähköinen asiointi

Ilmainen

3

Varmista maksujen päättyminen tekemällä luovutusilmoitus

Luovutusilmoituksella varmistat, että maksut päättyvät oikeaan luovutuspäivään myös silloin, jos ostaja ei rekisteröi ajoneuvoa nimiinsä. Jos olet myynyt ajoneuvosi, et saa tehdä sille enää liikennekäytöstäpoistoa.

Luovutusilmoitusta varten tarvitset ostajan henkilö- tai Y-tunnuksen, jonka saat ostajan kanssa tekemästäsi luovutus- tai kauppakirjasta.

Jos ajoneuvon ostajalla ei ole suomalaista henkilö- tai Y-tunnusta, voit tehdä luovutusilmoituksen rekisteröintejä tekevällä katsastustoimipaikalla.

Voit tehdä luovutusilmoituksen:

Säilytä todistus ajoneuvokaupasta – esimerkiksi maksukuitti tai molempien osapuolten allekirjoittama luovutus- tai kauppakirja – jotta voit tarvittaessa varmentaa ilmoittamasi tiedot todeksi.

Tutustu myös

Päivitetty