Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Ajoneuvon maahantuonti

Haluatko rekisteröidä ulkomailta tuodun auton, moottoripyörän, mopon tai muun ajoneuvon Suomeen? Maksa autovero ja vie ajoneuvo rekisteröintikatsastukseen. Jos haluat käyttää ajoneuvoa ennen rekisteröintiä, tee aluksi käyttöönottoilmoitus Verohallintoon. Vaatimustenmukaisuustodistus helpottaa asioiden hoitamista Suomessa.

Toimi näin:

2

Jätä autoveroilmoitus Verohallinnolle

Jätä autoverollisesta ajoneuvosta autoveroilmoitus (Ulkoinen linkki) Verohallinnolle. Jos olet tehnyt käyttöönottoilmoituksen Verohallinnolle, muistathan, että autoveroilmoitus tulee jättää 5 vuorokauden kuluessa käyttöönottoilmoituksen tekemisestä. Tarkista arvonlisäveroa (Ulkoinen linkki) ja muita maksuja koskevat asiat Verohallinnosta ja Tullista.

3

Vie ajoneuvo rekisteröintikatsastettavaksi katsastustoimipaikalle

Tee rekisteröintikatsastus katsastustoimipaikalla ennen ensirekisteröintiä. Suosittelemme ottamaan itselle kopion ulkomaisesta rekisteröintitodistuksesta mahdollista myöhempää käyttöä varten. Hyväksytystä rekisteröintikatsastuksesta saat rekisteröintikatsastustodistuksen, jota tarvitset ensirekisteröintiin. Lisätietoa rekisteröintikatsastuksesta sekä rekisteröintikatsastustodistuksen voimassaolosta saat katsastustoimipaikalta.

4

Ensirekisteröi ajoneuvo rekisteröintejä tekevällä katsastustoimipaikalla

Tee ensirekisteröinti rekisteröintejä tekevällä katsastustoimipaikalla . Ensirekisteröinnissä saat ajoneuvollesi rekisterikilvet. Ensirekisteröintiin vaaditaan:

  • voimassa oleva rekisteröintikatsastustodistus
  • autoverolliselle ajoneuvolle Verohallinnon lupa (saadaan liikenneasioiden rekisteriin sähköisesti)
  • EU:n ulkopuolelta tulevasta ajoneuvosta tullauspäätös ja selvitys suoritetuista tullimaksuista
  • liikennevakuutus.

Vaatimustenmukaisuustodistus helpottaa asioiden hoitamista Suomessa

Ajoneuvon valmistajan tai valmistajan edustajan antama ajoneuvon vaatimustenmukaisuustodistus (esim. COC-todistus (Certificate of Conformity) helpottaa maahantuontiin liittyvien autovero-, katsastus- ja rekisteröintiasioiden hoitamista Suomessa. Todistuksella voidaan osoittaa mm. ajoneuvon tunnistetiedot ja CO2 arvot.

Traficom ilmoittaa ajoneuvon Suomeen rekisteröinnistä ETA-valtiolle ja Ahvenanmaan maakunnalle

Traficom ilmoittaa ETA-valtioon sekä Ahvenanmaan maakuntaan rekisteröityjen ajoneuvojen ensirekisteröinnistä Suomeen kyseisen valtion tai Ahvenanmaan maakunnan rekisterinpitäjälle.

Jos ajoneuvo on ollut aikaisemmin Suomen rekisterissä ja palaa takaisin Suomen rekisteriin ilmoitukset ETA-valtioille ja Ahvenanmaan maakunnalle tehdään asiakkaan pyynnöstä (https://www.traficom.fi/fi/liikennekayttoonotto (Ulkoinen linkki)).

Päivitetty