Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Ajoneuvon poisto ulkomaille/Ahvenanmaalle

Kun olet myynyt tai vienyt ajoneuvosi ulkomaille/Ahvenanmaalle, ja ajoneuvo on todistettavasti poistunut maasta, voidaan sille merkitä liikennekäytöstäpoisto ulkomaille. Liikennekäytöstäpoisto ulkomaille katkaisee ajoneuvon verokauden sekä liikennevakuutuksen voimassaolon.

Voit todistaa ajoneuvosi poistuneen Suomesta joko ulkomaisella/ahvenanmaalaisella rekisteröintitodistuksen kopiolla tai Suomen Tullin poistumisvahvistetulla luovutuspäätöksellä.

Sinä omistajana tai haltijana voit ilmoittaa ajoneuvosi liikennekäytöstäpoiston ulkomaille/Ahvenanmaalle. 

TOIMI NÄIN: 

Ilmoita ajoneuvollesi liikennekäytöstäpoisto ulkomaille/Ahvenanmaalle 

  • rekisteröintejä tekevällä katsastustoimipaikalla. Mukaasi tarvitset ulkomaisen/ahvenanmaalaisen rekisteröintitodistuksen kopion tai Suomen Tullin poistumisvahvistetun luovutuspäätöksen. 
  • lähettämällä ulkomainen/ahvenanmaalainen rekisteröintitodistuksen kopio tai Suomen Tullin poistumisvahvistettu luovutuspäätös Traficomiin. Traficomissa ajoneuvollesi tehdään ilmoituksesi perusteella liikennekäytöstäpoisto ulkomaille/Ahvenanmaalle. 

Traficom poistaa ajoneuvon Suomen rekisteristä toisen EU-maan viranomaisen ilmoituksen perusteella

EU-maiden rekisteröintiviranomaiset ilmoittavat Traficomille, kun Suomen rekisterissä oleva ajoneuvon on rekisteröity toiseen EU-maahan. Ilmoituksen perusteella Traficom merkitsee ajoneuvon liikennekäytöstäpoistetuksi ulkomaille. Toisinaan tietojen välittymisessä on viivettä tai muita haasteita. Nopein tapa saada ajoneuvovero- ja liikennevakuutusmaksut katkeamaan, on tehdä itse liikennekäytöstäpoisto ulkomaille sivun ohjeistuksen mukaisesti.

Päivitetty