Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Esteetön liikennejärjestelmä muodostuu esteettömästä liikenneinfrasta ja palveluista sekä saavutettavasta matkatiedosta. Esteetön matkaketju syntyy, kun matkustaja kykenee suunnittelemaan ja toteuttamaan matkan erityistarpeistaan huolimatta sujuvasti ja turvallisesti sekä saa tietoa matkaketjuun liittyvistä vaihdoista, aikatauluista ja häiriöistä saavutettavasti.

Traficom edistää liikennejärjestelmän ja matkaketjujen esteettömyyttä osana viraston laajaa tehtäväkenttää.

Henkilöliikennepalvelujen esteettömyyttä koskevat tietovelvoitteet

Traficom valvoo liikennepalvelulain tietovelvoitteita, joiden mukaan henkilöliikennepalvelujen tarjoajien on tarjottava matkustajille tietoja palvelun esteettömyydestä. Olennaiset esteettömyystiedot tulee avata rajapintoihin myös toisten toimijoiden hyödynnettäväksi.
sokea mies puhuu kännykkään

Taksimatkustajan ohjeet ja oikeudet

Traficom valvoo taksiliikenteen toimijoita ja liikennettä. Tutustu ohjeisiin taksimatkustajalle. Voit tehdä ilmoituksen liikkumisesteisten ja toimintarajoitteisten taksimatkojen ongelmista
pyörätuolilla noustaan tilataksiin

Liikennepalveluiden esteettömyyden tilannekuvat

Traficom edistää liikennejärjestelmän esteettömyyttä valtakunnallisen ja alueellisen liikennejärjestelmäsuunnittelun kautta ja julkaisee tilannekuvia liikenteen palveluiden esteettömyydestä ja keskeisistä kehitystarpeista osana liikennejärjestelmäanalyysiä.