Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Tavaraliikenteeseen ilmoittautuminen

Tavaraliikenteeseen ilmoittautumista koskevaan lainsäädäntöön on tullut muutoksia. Ilmoittautumista koskevan rekisterimerkinnän tekemisen edellytyksenä 1.2.2022 alkaen on, että palveluntarjoajan tulee olla joko luonnollinen henkilö, jolle on annettu Y-tunnus taikka oikeushenkilö. Lisäksi ilmoituksenvaraiseen tavaraliikenteeseen käytettävän ajoneuvon tai ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassan alaraja on noussut 2 tonnista 2,5 tonniin.

1

Tarkista ilmoittautumisen tarve

Manner-Suomessa tapahtuva ammattimainen tavarankuljetus kokonaismassaltaan yli 2,5 tonnisella mutta enintään 3,5 tonnisella ajoneuvolla tai ajoneuvoyhdistelmällä edellyttää ilmoituksen tekemistä Traficomille.

Myös voimassa olevan liikenneluvan haltijan tulee tehdä ilmoitus, jos se suorittaa ammattimaista tavarankuljetusta Manner-Suomessa yli 2,5 tonnisella mutta enintään 3,5 tonnisella ajoneuvolla tai ajoneuvoyhdistelmällä.

Ilmoitus on yrityskohtainen, ei ajoneuvokohtainen.

Tavaraliikenteeseen käytettävä ajoneuvo tulee merkitä rekisteriin luvanvaraiseen käyttöön.

3

Ilmoita muutokset

Puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen voi päivittää Oma asiointi palvelussa (Oma asiointi/etusivu/omat tiedot tai organisaation tiedot). Kirjautumaan pääset pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Palveluntarjoaja voi myös ilmoittaa liikennöinnin lopettamisesta ja pyytää tavaraliikenteen harjoittamista koskevan rekisterimerkinnän poistamista. Pyynnön voi toimittaa sähköisellä ilmoituslomakkeella.

 

Liikennelupaneuvonta

Puhelinpalvelu
029 534 5181
arkisin 8.00-16.15
liikenneluvat(at)traficom.fi

Päivitetty