Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Tukikelpoiset kustannukset yrityksille

Pakettiautot

Hankintatuen enimmäismäärä ei saa ylittää 40 prosenttia tukikelpoisista kustannuksista. Tukikelpoisia kustannuksia ovat sähkö- tai kaasukäyttöisen pakettiauton hankinnasta ympäristönsuojeluun aiheutuvat lisäkustannukset, jotka yksilöidään vertaamalla hankintaa samankaltaiseen, vähemmän ympäristöystävälliseen, eli esimerkiksi fossiilista dieseliä käyttävän ajoneuvon hankintaan, joka olisi realistisesti tehty ilman tukea. Käytännössä tukikelpoinen kustannus on dieselkäyttöisen ja sähkö- tai kaasukäyttöisen pakettiauton hinnanero ajoneuvon hankintahinnan, sopimusajan huoltoleasingin hinnan tai sopimusajan vuokrahinnan erotus vastaavaan vähemmän ympäristöystävälliseen hankintaan. Vähäpäästöisen ajoneuvon hankintatuelle myönnettävän valtion avustuksen hyväksyttävistä kustannuksista ja enimmäismäärästä säädetään yleisen ryhmäpoikkeusasetuksen 36 artiklan 4, 5 ja 6 kohdassa.

Tukikelpoiset kustannukset osoitetaan myyjän tai maahantuojan antamasta todistuksesta (verrokkihinta), joka liitetään hakemukselle.

Kuorma-autot ja perävaunut

Hankintatuen enimmäismäärä ei kuitenkaan saa ylittää 40 prosenttia tukikelpoisista kustannuksista. Tukikelpoisia kustannuksia ovat sähkö- tai kaasukäyttöisen kuorma-auton hankinnasta ympäristönsuojeluun aiheutuvat lisäkustannukset, jotka yksilöitäisiin vertaamalla hankintaa samankaltaiseen, vähemmän ympäristöystävälliseen, eli esimerkiksi fossiilista dieseliä käyttävän ajoneuvon hankintaan, joka olisi realistisesti tehty ilman tukea. Käytännössä tukikelpoinen kustannus on dieselkäyttöisen ja sähkö- tai kaasukäyttöisen kuorma-auton hinnanero ajoneuvon hankintahinnan, sopimusajan huoltoleasingin hinnan tai sopimusajan vuokrahinnan erotus vastaavaan vähemmän ympäristöystävälliseen hankintaan. Vähäpäästöisen ajoneuvon hankintatuelle myönnettävän valtion avustuksen hyväksyttävistä kustannuksista ja enimmäismäärästä säädetään yleisen ryhmäpoikkeusasetuksen 36 artiklan 4, 5 ja 6 kohdassa.

Tukikelpoiset kustannukset osoitetaan myyjän tai maahantuojan antamasta todistuksesta (verrokkihinta), joka liitetään hakemukselle.