Valikko

Traficom Etusivu

Sijaintitietopalvelu

Traficom

Saisiko olla uusimmat jutut ja kuulumiset Traficomin Sijaintitietopalvelusta? Pysyt hyvin kärryillä, kun tilaat uutiskirjeemme.

Traficom

Kutsumme verkkotoimijoita testaamaan Sijaintitietopalvelun rajapinnan käyttöä. Kyseessä on Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tarjoama palvelu, jota kehitetään parhaillaan.

Traficom

Kutsumme kaapeleiden ja muun maanalaisen infran näyttöpalvelun tarjoajia ja näyttötarpeen jatkoselvittäjiä testaamaan Sijaintitietopalvelun rajapinnan käyttöä. Kyseessä on Liikenne- ja viestintävir...

Traficom

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on päivittänyt määräystä 71. Päivitystarpeet ovat tulleet mm. Sijaintitietopalvelun järjestelmäkehityksen viivästymisestä johtuvista aikataulumuutoksista. Päi...

Mikä on Sijaintietopalvelu?

Sijaintitietopalvelu tarjoaa sähköisessä muodossa tiedot kaapeleiden, putkien ja niihin verrattavien aktiivisten verkon osien sijainneista sekä osittain fyysisestä infrastruktuurista. Palvelun kautta maanrakennustyötä suunnitteleva ja toteuttava saa yhdestä paikasta tiedot kohteessa mahdollisesti olevan verkkoinfrastruktuurin sijainnista ja muista oleellisista tiedoista sekä mahdollisesta näyttötarpeesta helposti ja tietoturvallisesti. Sijaintitietopalveluun toimitettavat verkkotiedot on määritelty Traficomin määräyksessä M71.
"kuvituskuva maarakennustyömaasta"

Verkkotietojen toimittaminen

Verkkotoimijat voivat toimittaa verkkotietonsa Sijantitietopalveluun joko sähköisen rajapinnan kautta tai palvelun piirtotyökalulla. Verkkotietojen toimittamisen tuotantotestaus avautuu toukokuussa 2024. Varsinainen tietojen toimittaminen alkaa lokakuussa 2024. Verkkotoimijoiden pitää toimittaa verkkotiedot Sijaintitietopalveluun vuoden 2024 loppuun mennessä.

Sijaintiselvityksen tekeminen

Sijaintiselvityksessä haetaan tietoa olemassa olevasta verkkoinfrasta maanrakennustyötä varten. Sijaintiselvitys antaa sähköisessä muodossa tietoa kaapeleiden, putkien ja niihin verrattavien aktiivisten verkon osien sijainneista sekä osittain fyysisestä infrastruktuurista. Sijaintiselvitysten tekijöille palvelu avautuu alkuvuodesta 2025.
Asuinalue ilmakuva