Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Renkaat ovat merkittävä ajo-ominaisuuksiin liittyvä turvallisuustekijä henkilö- ja pakettiautojen kolareissa. Onnettomuustutkinnassa havaitut rengasriskit liittyvät yli 90-prosenttisesti huonokuntoisiin tai sopimattomiin renkaisiin tai vääriin rengaspaineisiin.

Valitse renkaat oikein

Auton rekisteritiedoista löydät autoosi oikean rengaskoon. Suositeltuja ja hyväksyttyjä rengaskokoja voi olla yksi tai useampia.

Renkaita valitessa myös renkaiden aiheuttama melu ja vaikutus polttoaineen kulutukseen on hyvä tarkistaa ja minimoida.

Vältä käyttämästä autossasi samanaikaisesti erimerkkisiä ja -tyyppisiä renkaita. Jos esimerkiksi käytät talviajossa nastarenkaita, kaikkien renkaiden tulee olla nastoitettuja.

Suomessa nastarenkaita saa käyttää 1.11.-31.3. ja muulloinkin sään tai kelin niin edellyttäessä.

Tarkista renkaat säännöllisesti

Renkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla lain mukaan kesärenkailla vähintään 1,6 mm ja talvirenkailla vähintään 3 mm.

Kesärenkaiden urasyvyyden turvasuositus vetisellä kelillä ajettaessa on kuitenkin vähintään 4 mm. Talvirenkaiden turvasuositus lumisella ja jäisellä kelillä ajettaessa on vähintään 5 mm.

Muista tarkistaa myös rengaspaineet säännöllisesti, suosituksen mukaan vähintään kerran kuukaudessa. Oikeat rengaspaineet eri kuormituksille löydät autosi ohjekirjasta. Älä unohda vararengasta. Väärät rengaspaineet vaikuttavat auton ajo-ominaisuuksiin ja polttoaineenkulutukseen sekä lyhentävät renkaiden käyttöikää.

 

Päivitetty