Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Kadonnut tai turmeltunut rekisterikilpi

Voit tilata uuden rekisterikilven kadonneen tai turmeltuneen tilalle rekisteröintejä tekevällä katsastustoimipaikalla. Tilauksen yhteydessä sinun on annettava kirjallinen selvitys kilven katoamisesta tai turmeltumisesta. Voit noutaa kilven tai kilvet kahden viikon kuluessa tilauksen tekemisestä.

Kun olet tilannut uuden kilven kadonneen tilalle, voit käyttää ajoneuvossa väliaikaista rekisterikilpeä enintään kuukauden ajan.

 

Jos molemmat kilvet ovat kadonneet, on suositeltavaa tehdä ajoneuvolle rekisteritunnuksen vaihdos. Tällöin saat katsastustoimipaikalta uudet rekisterikilvet uudella tunnuksella, eikä sinulle koidu hankaluuksia liikenteessä esimerkiksi poliisin tai Tullin kanssa.

Jos haluat säilyttää vanhan rekisteritunnuksen, huomioi, että voit joutua poliisin pysäyttämäksi, koska kilpien anastusilmoitus säilyy poliisin rekisterissä.

Jos ajoneuvosi kilvet on haltuunotettu viranomaisen toimesta, voit noutaa rekisterikilvet katsastustoimipaikalta, kun olet suorittanut viranomaisen vaatiman toimenpiteen. Huomioi, että haltuun otettuja rekisterikilpiä säilytetään katsastustoimipaikalla 3 kuukautta, jonka jälkeen ne romutetaan.

Päivitetty