Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Virhe ajoneuvon rekisteritiedoissa

Jos ajoneuvosi rekisteritiedoissa on virhe, voit pyytää Traficomia korjaamaan tietoja. Ajoneuvon teknisten tietojen korjaukset tehdään rekisteröintikatsastuksia tekevällä katsastustoimipaikalla.

Jos korjauksella on vaikutusta johonkin toiseen osapuoleen, kuten esimerkiksi edelliseen omistajaan tai haltijaan, tulee korjauspyynnön olla molempien allekirjoittama. Vaihtoehtoisesti molemmat voivat toimittaa Traficomiin omat pyyntönsä. Osapuolilla tulee joka tapauksessa olla sama näkemys siitä, miten rekisteritietoja tulisi korjata.  Jos osapuolilla on eri näkemys esimerkiksi luovutuspäivästä, ei sitä voida korjata.

Luovutuspäivän tulee kuitenkin vastata todellisuutta, eikä esimerkiksi Liikennevakuutuskeskuksen hyvikemaksujen välttäminen ole peruste luovutuspäivän korjaamiselle. 

Perustele, miksi rekisterimerkintöjä tulisi korjata. Liitä pyyntöön virhettä selventävät asiakirjat, kuten molempien osapuolten allekirjoittama luovutuskirja. 

 

Korjauspyynnön lähettäminen

Voit toimittaa korjauspyynnön Traficomiin joko

  • sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo(at)traficom.fi (pyyntö voi olla pelkkä sähköpostiviesti, tarvittaessa molemmilta osapuolilta omat) tai
  • postitse osoitteeseen Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, PL 320, 00059 TRAFICOM.

Ilmoita korjauspyynnössä omat yhteystietosi (puhelinnumero, sähköposti), jotta sinulta voidaan tarvittaessa pyytää lisätietoja.