Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Johanna Simkin, Autoilijan palvelut

Johtava asiantuntijamme Johanna Simkin kehittää työkseen toimivia sähköisiä palveluita autoilijoille. "Voi sitä tunnetta, kun joku kehuu, kuinka sai vaikkapa ajokortin tilattua helposti netissä. Se ylpeyden tunne, kun voi kertoa olleensa mukana toteuttamassa palvelua, joka on helppo ihmiselle ja hyvä luonnolle".

Johanna Simkin

Autoilijan palveluita ovat mm. ajoneuvon tietojen tarkistaminen, ajoneuvon omistajanvaihdos, opetuslupahakemus sekä ajokortin hankkiminen. Johannan vetämä kehittämistiimi vastaa siitä, että palveluita kehitetään sovituilla malleilla ja prosesseilla. 

"Vaikutamme kehittämisen malleihin ja luomme positiivista kehittämisen kulttuuria."

Johanna kuvailee itseään kehittämisen sekatyönaiseksi. Yhtenä työpäivänä hän saattaa testata tuotevastaavana viraston Oma asioinnin -palvelua, valmistella autoilijan palveluiden pitkän tähtäimen roadmappia ja ICT-budjettia yhdessä tiimin kanssa, fasilitoida työpajaa, osallistua ohjausryhmätyöhön sekä laatia kehittämisen kuukausiraporttia. 

Johannan lapsuuden haaveammatti oli lentäjä. Työura muodostui kuitenkin rahoitusalalle, jonka kautta hän päätyi virastoon viitisentoista vuotta sitten aluksi kuljettajan lupapalveluiden pariin. Sieltä tie vei järjestelmän testaamisen kautta autoilijoille suunnattujen palveluiden kehittämistehtäviin. 

"Tykkään siitä, että meillä ajatellaan asioita tavallisten kansalaisten näkökulmasta ja pidetään jalat maassa. Valtavan osaamisen takia saamme eri näkökulmat asioista esille ja näin voimme tehdä hyviä ratkaisuja ja toimivia palveluita. Työkavereilta saa aina tukea ja tietoa jaetaan avoimesti. Koen, että meillä annetaan kaikkien loistaa ja pyritään auttamaan muut loistoon". 

Virastossa palveluita kehitetään ketterin menetelmin. 

Menetelmissä ajan tasalla pysyminen vaatii jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä. 

"Ala on hyvin nopealiikkeinen ja kansainvälinen, joten alan kursseja on mahdollista käydä verkossa milloin ja missä vaan. Luen alan kirjallisuutta ja seuraan alaa sosiaalisessa mediassa", Johanna kertoo. 

Johanna tunnetaan virastossa myös taitavana rumpalina, joka esiintyy mielellään viraston juhlissa. 

"Vapaa-aikani kuluu perheen, rannikkolaivuriopintojen sekä bänditoiminnassa parissa. Lapset ovat jo niin isoja, että on aikaa harrastaa. Viihdyn saaristossa ja rumpujen takana".

Päivitetty