Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Tutustu traficomilaisiin

Laaja tehtäväkenttämme ulottuu merenpohjasta avaruuteen, mikä tarkoittaa, että meiltä löytyy töitä monien eri alojen osaajille. Tältä sivulta löydät asiantuntijoidemme uratarinoita ja pääset tutustumaan heihin paremmin.

Marjo Immonen, Autoilijan palvelut

Marjo Immonen työskentelee ajokorttiasioiden parissa. Ennen virkamiesuraansa Marjo työskenteli mm. liikenneopettajana ja autokouluyrittäjänä. Yksi osa Marjon työtä on viestintä, ja hän viestiikin rohkeasti ajokorttiasioista suoraan nuorille Tiktokissa.
Marjo Immonen

Perttu Halonen, Kyberturvallisuuskeskus

Perttu Halonen työskenteli vuosia Nokialla, mutta alkoi kaivata laajempaa näkökulmaa tietoturvallisuuteen. Nykyisessä työssään Perttu huolehtii siitä, että sosiaali- ja terveysalan sekä elintarvikealan organisaatioilla on ajantasaiset tiedot tietoturvailmiöistä ja kyberturvallisuuden tilannekuvasta. Koulutukseltaan Perttu on diplomi-insinööri.
Perttu Halonen

Suvi Jousmäki, Liikennejärjestelmäpalvelut

Tiiminvetäjänä työskentelevän Suvi Jousmäen työtehtävät liittyvät liikennejärjestelmän suunnitteluun. Erityisesti hän kehittää liikenteen palveluita ja edistää automaation ja liikennemarkkinoiden toimivuutta. Koulutukseltaan Suvi on maantieteilijä.
Suvi Jousmäki

Mikko Västilä, Liikennejärjestelmäpalvelut

Mikko Västilä pyrkii työllään vaikuttamaan siihen, että tavarat ja henkilöt liikkuvat maanteitä pitkin mahdollisimman sujuvasti niin Suomen sisällä kuin mantereelta toiselle. Logistiikka-alaan Mikko sai kosketuksen jo äidinmaidostaan.
Mikko Västilä

Anni Hytti, Kestävä ja puhdas ympäristö

Anni Hytti tekee töitä puhtaamman ympäristön eteen. Annin työpöydällä on liikenteen ilmasto- ja ympäristöasioita sekä liikenteen kokeiluihin ja automaatioon liittyviä tehtäviä. Koulutukseltaan Anni on kauppatieteiden maisteri ja päätyi liikennealalle gradunsa kautta.
Anni Hytti

Mikko, Digitaaliset yhteydet

Asiantuntijamme Mikko selvittää työkseen radiohäiriöitä. Tehtävä on tärkeä, sillä häiriö radiotaajuuksissa voi estää ambulanssin tulon perille tai lentokoneiden laskun. Usein häiriö selviää toimistotyönä, mutta tarvittaessa Mikko tiimeineen lähtee paikanpäälle. Koulutukseltaan Mikko on diplomi-insinööri.
Asiantuntija Mikko

Ville Lyytinen, Autoilijan palvelut

Parikymppisenä teekkarina Ville Lyytinen kuvitteli astuvansa "maailman kuivimpaan kesätyöpaikkaan pölyisessä virastossa". Mielikuva osoittautui pian täysin vääräksi. Ville toimii hyväksyntäviranomaisena, joka myöntää tyyppihyväksyntöjä sekä ajoneuvoille että komponenteille.
Ville Lyytinen

Kaija Potrykus, Digitaaliset yhteydet

Kaija Potrykus on päässyt seuraamaan työurallaan aitiopaikalta matkaa ARP-autoradiopuhelimista NMT-matkapuhelimiin, GSM:ään ja 5G-maailmaan asti. "41 vuotta kestäneellä virkamiesurallani olen ollut mukana kaikissa isoissa viestintäverkkojen ja -palvelujen kehityskohdissa. Kehityksen seuraaminen aitopaikalta on ollut huikeaa."
Kaija Potrykus

Jouko Pirttimäki, Liikennejärjestelmäpalvelut

Raideliikenteen toimivuus on muodostanut punaisen langan asiantuntijamme Jouko Pirttimäen työuralle. Lapsena Jouko haaveili palomiehen ammatista, mutta päätyi opiskelemaan junaliikenteen ohjaajaksi. Vuosia junaliikennettä ohjattuaan Jouko siirtyi valmiussuunnittelijaksi VR:lle ja siitä virkamiesuralle, jossa on vierähtänyt jo yli 10 vuotta.
Jouko Pirttimäki

Nina Roisko, Hallintopalvelut

Nina Roisko auttaa työssään viraston Hallintopalveluiden johtoa onnistumaan. Työ sisältää asioiden koordinointia sekä tietojen keräämistä päätöksenteon taustaksi. Hän on myös mukana kehittämässä esimiestyötä ja valmentavaa toimintatapaa Traficomissa. Nina on työskennellyt Traficomissa pari vuotta. Hän suoritti vuonna 2019 ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon, minkä jälkeen kaipasi uusia haasteita.
Nina Roisko

Lauri Hyppönen, Teknologia- ja tietopalvelut

Lapsena Lauri Hyppönen viritteli äidin hankkimaa tietokonetta huippuunsa. Vähitellen hän ymmärsi, että hänellä on osaamista, josta voisi saada rahaa. "Kiinnostus tekniikkaan on ollut pysyvää ja luonteva tapa edetä työmaailmassa." Kolmekymppisenä Lauri kyllästyi konsultin elämään ja päätyi virkamiesuralle.
Lauri Hyppönen

Henrika Björkell-Virta, Liikennejärjestelmäpalvelut

Henrika Björkell-Virta vietti yli 10 vuotta merillä niin ro-ro-aluksilla kuin matkustaja-aluksilla ympäri maailmaa. Perheen perustamisen jälkeen hän kiinnostui töistä, joita voisi tehdä merenkulun alalla mutta maissa. Nyt Henrika luo työssään merelle turvallisuutta ja mahdollistaa viestintää.
Henrika Björkell-Virta