Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Jouko Pirttimäki, Liikennejärjestelmäpalvelut

Raideliikenteen toimivuus on muodostanut punaisen langan asiantuntijamme Jouko Pirttimäen työuralle. Lapsena Jouko haaveili palomiehen ammatista, mutta päätyi opiskelemaan junaliikenteen ohjaajaksi. Yli 10 vuotta junaliikennettä ohjattuaan Jouko siirtyi valmiussuunnittelijaksi VR:lle ja siitä virkamiesuralle, jossa on vierähtänyt jo yli 10 vuotta.

Jouko Pirttimäki

"Teen töitä sen eteen, että raideliikenne toimii Suomessa ilman häiriöitä niin arjen ongelmissa kuin myös poikkeusoloissa. Tuen ja valvon raideliikenteen toimijoita varautumaan mahdollisten uhkien varalle."

"Nykyisessä vallitsevassa turvallisuustilanteessa liikenne- ja viestintäjärjestelmien toimintavarmuus on yhteiskunnan toiminnan kannalta aivan keskeisessä roolissa. Varautumisen toimenpiteillä pyrimme varmistamaan yhteiskunnan elintärkeät toiminnot yllä. Meillä on viranomaisena keskeinen rooli, tukea osaltamme yrityksiä, jotka varmistavat hallinnonalallamme hyvinvointi-Suomea."

Työurallaan Jouko on toiminut myös liikennesuunnittelijana sekä rautatieliikenteen asiantuntijana mm. Oikorata- ja kaupunkiratahankkeissa.

Samanlaista päivää ei ole

Tällä hetkellä hän vetää Traficomissa raideliikenteen toimintavarmuustiimiä. Tiimissä käsitellään mm. raideliikenteen kyberturvallisuutta sekä kaupunkiraideliikenteen, yksityisraiteiden haltijoiden sekä rautatieoperaattoreiden varautumiseen liittyviä asioita.

"Arkeni koostuu erilaisista yhteistyökokouksista muiden viranomaisten kanssa. Selvittelen raideliikenteen toimintavarmuuteen ja varautumiseen liittyviä asioita, kirjoitan kannanottoja, ohjaan toimijoita, suunnittelen auditointeja ja teen valvontaa. Usein päivään kuuluu ad-hoc tapausten junailua ja selvittelyä. Samanlaista päivää ei ole."

"Parasta työssäni on monipuoliset työtehtävät ja loistavat työkaverit sekä mahdollisuus vaikuttaa osaltaan suomalaisen liikennejärjestelmän turvallisuuteen ja toimintavarmuuteen. Työni on sopivan haastavaa ja palkitsevaa. Lisäksi meillä Traficomissa hybridityöskentelymahdollisuus on erinomaisesti hoidettu. Voin itse päättää, milloin työskentelen etänä ja milloin tulen toimistolle."

Vapaa-ajallaan Jouko irtautuu raiteilta. Hän toimii autokuskina harrastuksiin teini-ikäiselle tyttärelleen. Myös 70-luvun omakotitalo ja kesämökki pitävät huolen, ettei vapaa-ajan ongelmia ole.

Päivitetty