Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Julia Fomin, Kyberturvallisuuskeskus

Julia Fomin haaveili lapsena maatalon emännän tai missin ammateista. Lukioaikana mieli muuttui. Nuori nainen kiinnostui työskentelystä julkishallinnossa ja suuntasi opiskelemaan yhteiskuntatieteitä.

Julia Fomin

"Ennen nykyistä virkaani toimin kolme vuotta ulkoministeriön lähetettynä asiantuntija NATOn energiaturvallisuuden osaamiskeskuksessa Vilnassa. Kansainvälisten tehtävien jälkeen ajatus kotiin palaamisesta tuntui houkuttelevalta. Traficomista löytyi osaamistani vastaava tehtävä kyberharjoitusten koordinaattorina."

Traficomissa Julia on työskennellyt vuodesta 2020. Tällä hetkellä hän vetää Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen harjoitustiimiä ja vastaa erityisesti Kyberturvallisuuskeskusta koskevien kansainvälisten harjoitusten koordinoinnista ja projektijohtamisesta. 

"Tiimimme tuottaa yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisille toimijoille harjoituspalveluita, koordinoimme Kyberturvallisuuskeskuksen osallistumista kansallisiin ja kansainvälisiin yhteisharjoituksiin sekä varmistamme, että henkilöstömme sisäisen varautumisen tasoa nostetaan harjoittelun avulla. Olen lisäksi mukana Traficomin tulevaisuus- ja ennakointityössä."

Hybridityö ja työmatkatuki ilahduttavat

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvana Julia arvostaa Traficomissa sitä, että hän voi työskennellä joustavasti monipaikkaisesti ja työnantaja tarjoaa tukea joukkoliikenteen käyttöön. 

"Työssäni parasta on se, että se vastaa arvomaailmaani ja edistää yhteiskunnallisella tasolla Suomen varautumista ja kriisinkestävyyttä. Minulle on tärkeää tehdä yhteiskunnallisesti merkitsevää työtä ja koen, että nykyinen työni toteuttaa tätä eetosta. Kyberturvallisuuskeskuksessa arvostetaan kouluttautumista ja omassa työssä kehittymistä. Toimimme asiantuntijaorganisaationa, jossa työntekijöihin luotetaan ja yhteistyö kollegoiden ja verkostojen kanssa toimii hyvin."

Vapaa-ajallaan Julia jumppaa naapurissa sijaitsevalla crossfit-salilla, hoitaa erilaisia taloyhtiö- ja järjestötoiminnan hallituspaikkojani tai pelaa kaupungin- tai maailmanrakennuspelejä tietokoneella.

Päivitetty