Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Kaija Potrykus, Digitaaliset yhteydet

Asiantuntijamme Potrykus Kaija on päässyt seuraamaan työurallaan aitiopaikalta matkaa ARP-autoradiopuhelimista NMT-matkapuhelimiin, GSM:ään ja 5G-maailmaan asti. "41 vuotta kestäneellä virkamiesurallani olen ollut mukana kaikissa isoissa viestintäverkkojen ja -palvelujen kehityskohdissa. Kehityksen seuraaminen aitopaikalta on ollut huikeaa."

Kaija Potrykus

Kaikki alkoi Posti- ja lennätinlaitoksen autovarikolta 80-luvun alussa. Sittemmin hallinnonalan virastoja on yhdistynyt useaan otteeseen, mutta Kaija on pysynyt.

"Matka Posti- ja lennätinlaitoksesta, Posti- ja telehallituksen, Telehallintokeskuksen ja Viestintäviraston kautta tähän päivään Traficomiin on ollut vaiheikas ja monipuolinen. Minulla on ollut onni saada tehdä monipuolisia työtehtäviä koko pitkän urani ajan."

Työurallaan Kaija on mm. järjestänyt kansainvälisiä kokouksia ja toiminut täyden palvelun assistenttina. Asiantuntijatyö on kulkenut koko ajan rinnalla. Tällä hetkellä hän tekee asiantuntijana mm. valvontamaksupäätöksiä tietoyhteiskuntamaksuista sekä koskien tv- ja radiotoimijoita. Näistä kertyneillä varoilla on mahdollisuus kehittää yhteiskunnan viestintäverkkoja ja toimivia yhteyksiä edelleen.

"Olen kokenut, että meillä työntekijöitä on aina kuunneltu ja esimerkiksi tehtäväkiertoon on tarjoutunut mahdollisuuksia, jos sellaista on toivonut. Omaa osaamistaan on voinut kehittää erilaisissa koulutuksissa ja töissä oppien. Työ tekijäänsä opettaa pitää minusta hyvin paikkaansa."

Moniammatillisessa porukassa viihtyy

Viestintäverkkojen ja laitteiden ohella Kaijan oma työympäristö on muuttunut digitaalisemmaksi ja modernimmaksi. Työn tukena on aina ollut ajantasaiset työkalut ja osaavia asiantuntijoita, joista on muodostunut moniammatillinen porukka diplomi-insinööreistä lakimiehiin. Osa kollegoista on kulkenut samaa matkaa lähes 40 vuotta.

"Tämän päivän tiimityöverkostoissa työskentely on antoisaa. Toiminta luottamusmiehenä ja työsuojeluvaltuutettuna on myös sydäntäni lähellä. Työhyvinvointi on tärkeä edellytys hyvään työsuoritukseen ja jaksamiseen."

Myös vapaa-ajalla roolit ovat vaihtuneet vuosien varrella. Ruuhkavuodet kahden pojan äitinä ovat vaihtuneet uuteen Famun-rooliin vajaan vuoden ikäiselle pojanpojalle.

"Hänen elämänsä kehitystä on hienoa seurata. Tämä elämän jälkiruoka on kyllä mahtavaa."

Päivitetty