Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Marjo Immonen, Autoilijan palvelut

Erityisasiantuntijamme Marjo Immonen haluaa haastaa sen, mitä virkatyö voi olla vuonna 2022. Virkahenkilö voi vaikka avata tilin Tiktokiin ja viestiä siellä suoraan nuorille ajokorttilain uudistuksesta.

Marjo Immonen

"Kun viestinnästämme ehdotettiin, että mene Tiktokiin nuorten tavoittamiseksi, ajattelin, että onpas hyvä vitsi ja nyt mennään 100 lasissa metsään. Mutta oma rallitausta on opettanut, että kun ajaudutaan tieltä ulos kovalla vauhdilla, kaasu pitää olla pohjassa, muuten ojasta ei nousta enää tielle. Näin päätin tälläkin kertaa tehdä. Suosio yllätti täysin: alle kaksi vuorokautta ensimmäisen videon julkaisemisesta seuraajia oli yli 7 200 ja videolla 122 000 katselukertaa."

Marjon löytää Tiktokista nimellä legit_ajokortti_lady.

Myöskään omalla työurallaan Marjo ei ole kulkenut perinteistä reittiä. Autokouluyrittäjästä virkahenkilöksi ei ole ehkä se tavallisin tarina, mutta Marjo Immosen polulla kaikki näyttää suoraviivaiselta, vaikka onkin ollut pitkälti sattumaa.

"Kun palasin aikanaan Saksasta Suomeen, minulla ei ollut Suomessa töitä. Tuttavien kautta sain paikan autokoulun sihteerinä. Siitä jatkoin luontevasti liikenneopettajaksi ja autokouluyrittäjäksi. Vuonna 2015 myin yrityksen. Päätin jatkaa korkeakouluopintojani, mutta ennen niiden valmistumista silmiini osui kiinnostava paikka virastossa ja sain sen."

Ajokorteilla vaikutusta ihmisten elämään

Tällä tiellä Marjo on edelleen. Seitsemän vuoden aikana hän on päässyt tekemään erilaisia työtehtäviä mm. ajokorttien parissa ja sitä kautta päässyt haastamaan itseään ja osaamistaan.

"Avustan ministeriötä ajokortteihin liittyvissä lainsäädäntömuutoksissa ja vedän meillä määräysten suunnittelua ja kirjoitustöitä. Uuden ajokorttilain hyväksymisen jälkeen viestinnän rooli tulee korostumaan entisestään työtehtävissäni."

"Työssäni pääsen vaikuttamaan moneen asiaan, joilla on suora vaikutus suomalaisten autoilijoiden elämään tai palveluihin, joihin virastomme heille tarjoaa. Esimerkiksi ajokorttilain uudistus vaikuttaa alle 18-vuotiaiden elämään ja liikenneturvallisuuteen."

Parasta on työyhteisö

Marjo on viihtynyt virastomaailmassa mainiosti. Erityisesti hän kehuu työyhteisöään.

"Työkaverit ovat parasta. Emme tee vain päivisin töitä yhdessä vaan meistä on tullut ystäviä, joiden kanssa vietän myös vapaa-aikaa. Myös kulttuuri on iso osa vapaa-aikaani ja karjalaistyttönä saatan leipasta karjalanpiirakat tai kukkoset vieraille tarjottavaksi."

Marjon rempseä ja avoin karjalainen asenne auttaa myös työssä pärjäämisessä.

"Näissä hommissa pärjää, kun on innokas oppimaan uutta ja sisäistämään oppimansa. Lisäksi pitää olla halukas ottamaan haasteita vastaan ja antaa aikaa oppia ja kehittyä. Tärkein ominaisuus on kuitenkin laajojen kokonaisuuksien hahmottaminen, koska näissä asioissa kaikki liittyy kaikkeen ja pieniäkään yksityiskohtia ei voi unohtaa."

 

Päivitetty