Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Kun haluat tehdä muutoksia fi-verkkotunnukseesi, ota yhteyttä omaan verkkotunnusvälittäjääsi.

Oma välittäjäsi tekee tarvittavat muutokset verkkotunnuksellesi. Ota yhteyttä välittäjääsi kun haluat

  • muuttaa yhteystietojasi
  • uusia verkkotunnuksesi voimassaoloajan
  • siirtää verkkotunnuksesi toiselle käyttäjälle
  • irtisanoa verkkotunnuksesi
  • vaihtaa välittäjäsi toiseen.

Mikäli et ole varma siitä, koskeeko asiasi välittäjää, katso viranomaisten toimivaltuudet .

Muista päivittää yhteystietosi

Varmista, että yhteystietosi ovat ajan tasalla ja ilmoita tarvittavat muutokset suoraan välittäjällesi. Antamasi yhteystiedot päivittyvät Traficomin ylläpitämään verkkotunnusrekisteriin. Tiedot eivät päivity automaattisesti väestötietojärjestelmästä tai Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämistä rekistereistä.

Vanhentuneet tai virheelliset yhteystiedot, erityisesti sähköpostiosoite, voivat vaarantaa oikeutesi fi-verkkotunnukseen, mikäli sinua ei tavoiteta.

Me lähetämme tarvittaessa fi-verkkotunnustasi koskevia yhteydenottoja ja sitä koskevia päätöksiä antamiisi sähköposti- ja postiosoitteisiin.

Muista myös, että väärän tiedon tahallinen antaminen viranomaisen rekisteriin on rikos.

Uusi verkkotunnuksesi ajoissa

Fi-verkkotunnus on voimassa määräajan (1-5 vuotta). Sovi voimassaoloajan uusimisesta aina tarkasti oman välittäjäsi kanssa.

Voit siirtää verkkotunnuksesi toiselle käyttäjälle tai irtisanoa sen

Kun et enää tarvitse fi-verkkotunnustasi, voit halutessasi siirtää verkkotunnuksesi toiselle käyttäjälle. Voit myös luopua verkkotunnuksestasi irtisanomalla sen ennen voimassaoloajan päättymistä. Oma välittäjäsi huolehtii siirtämisestä ja irtisanomisesta. Siirtäminen toiselle käyttäjälle tehdään verkkotunnuksen siirtoavaimella, joka on voimassa 30 päivää.

Oma välittäjäsi neuvoo, miten toimitaan tilanteessa, jossa verkkotunnuksesi siirretään toiselle käyttäjälle ja samalla välittäjä vaihtuu. Jos haluat valtuuttaa siirron tekijäksi verkkotunnuksen vastaanottajan välittäjän, on tälle luovutettava siirtoavaimen lisäksi myös välittäjän vaihtoavain.

Välittäjän vaihtaminen

Voit vaihtaa verkkotunnusvälittäjääsi ilman erityistä perustetta. Voit pyytää vaihtoa joko nykyiseltä tai tulevalta välittäjältäsi. Pyyntö on esitettävä kirjallisesti.

Välittäjä vaihdetaan 30 päivää voimassa olevan välittäjän vaihtoavaimen avulla. Välittäjäsi on suoritettava vaihto kohtuullisessa ajassa.

Sinun tulee joko

  • valtuuttaa uusi välittäjäsi hankkimaan välittäjän vaihtoavain vanhalta välittäjältäsi tai
  • pyytää itse välittäjän vaihtoavain vanhalta välittäjältäsi ja toimittaa se uudelle välittäjällesi.
Päivitetty