Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Vaihtoajoneuvon rekisteriin merkittävä luovutuspäivä on usein myöhäisempi kuin sen luovutus autoliikkeelle.

Kun ajoneuvo ostetaan osamaksusopimuksella, merkitään liikenneasioiden rekisteriin ajoneuvon omistajaksi rahoittaja ja haltijaksi osamaksusopimuksen toinen osapuoli/osapuolet. Ajoneuvon omistusoikeus siirtyy haltijalle kunnes ajoneuvo on maksettu kokonaan. Autokaupan yleisten osamaksuehtojen mukaan haltijalla ei ole oikeutta luovuttaa ajoneuvoa eteenpäin ilman rahoittajan suostumusta.

Ajoneuvon omistaja päättää ajoneuvon haltijan merkitsemisestä ja poistamisesta. Kun ajoneuvo luovutetaan autoliikkeelle vaihtoajoneuvona ja siitä on vielä osamaksuja maksamatta, maksaa autoliike ajoneuvoon liittyvän loppuvelan rahoittajalle. Haltija säilyy haltijana siihen asti, kunnes loppuvelka on maksettu ja autoliikkeestä on tullut omistaja.. 

Jos viive vaihtoauton omistajanvaihdossa on mielestäsi kohtuuttoman pitkä, ota yhteys autoliikkeeseen ja rahoitusyhtiöön asian selvittämiseksi. Jotta rekisterimerkintöjä voidaan korjata, tulee osapuolten olla korjauksesta samaa mieltä. Sekä autoliikkeen että rahoitusyhtiön tulee toimittaa Traficomiin kirjallinen korjauspyyntö .

Päivitetty