Valikko

Et ole voittamaton, olet korvaamaton – pue pelastusliivit

Me suomalaiset olemme innokasta venekansaa. Silti meiltä usein unohtuu pari vesillä liikkumisen perusasiaa – veneily on turvallisinta aina pelastusliivit päällä ja selvin päin. 

Suurin syy pelastusliivien käyttämättömyyteen on yksinkertainen: niitä ei omisteta lainkaan. Muita tekosyitä ovat erilaiset mukavuustekijät sekä epäkäytännöllisyys. 

Iso osa vesikulkuneuvoista hukkumisista tapahtuu soutuveneistä, hyvissä olosuhteissa ja tutulla järvellä. Olisiko siis aika pohtia omia asenteita vesillä? Pitkä veneilykokemuskaan ilman havereita ei tee kenestäkään turvallista ja vastuullista vesilläliikkujaa. 

Traficom kehittää Suomen veneilyturvallisuutta yhteistyössä Alkon kanssa.

Pue pelastusliivit! Löydä itsellesi sopivimmat

Pelastusliivit ovat veneilijän perusvarusteita. Silti vain noin puolet meistä käyttää niitä aina vesillä ja joka kymmenes ei koskaan. Valitse pelastusliivit käyttötarkoituksen mukaan.

Millainen vesilläliikkuja olet?

”Tällä järvellä tullut aina veneiltyä, eikä koskaan ole sattunut mitään!” Kuulostaako tutulta? Useimmiten hukkumisonnettomuus tapahtuu, kun sitä vähiten odottaa. Katso tyypillinen tarina siitä, kun luotetaan liikaa omiin taitoihin, tuttuun vesistöön ja turvallisiksi arvioituihin olosuhteisiin.
Yhteistyössä: Alko