Valikko

Et ole voittamaton – pue pelastusliivit

Me suomalaiset olemme innokasta veneilykansaa. Silti meiltä pääsee usein unohtamaan turvallisen vesillä liikkumisen perusasiat – kuten pelastusliivit. 

Suurin syy pelastusliivien käyttämättömyyteen on yksinkertainen: niitä ei omisteta lainkaan. Muita tekosyitä ovat erilaiset mukavuustekijät sekä epäkäytännöllisyys. 

Iso osa vesikulkuneuvoilla liikkuneiden hukkumisista tapahtuu soutuveneistä, hyvissä olosuhteissa ja tutulla järvellä. Olisiko siis aika pohtia omia asenteita vesillä ja pukea pelastusliivit? Pitkä veneilykokemuskaan ilman havereita ei tee kenestäkään turvallista ja vastuullista vesilläliikkujaa. Et ole voittamaton.

Pue pelastusliivit! Löydä itsellesi sopivimmat

Pelastusliivit ovat veneilijän perusvarusteita. Silti vain noin puolet meistä käyttää niitä aina vesillä ja joka kymmenes ei koskaan. Valitse pelastusliivit käyttötarkoituksen mukaan.

Millainen vesilläliikkuja olet?

”Tällä järvellä tullut aina veneiltyä, eikä koskaan ole sattunut mitään!” Kuulostaako tutulta? Useimmiten hukkumisonnettomuus tapahtuu, kun sitä vähiten odottaa. Katso tyypillinen tarina siitä, kun luotetaan liikaa omiin taitoihin, tuttuun vesistöön ja turvallisiksi arvioituihin olosuhteisiin.