Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Mikko, Digitaaliset yhteydet

Asiantuntijamme Mikko selvittää työkseen radiohäiriöitä. Tehtävä on tärkeä, sillä häiriö radiotaajuuksissa voi estää ambulanssin tulon perille tai lentokoneiden laskun.

Asiantuntija Mikko

"Haluamme työllämme taata kaikille mahdollisuuden toimiviin yhteyksiin. Häiriöitä selvitettäessä pyrimme löytämään ja poistamaan häiriösignaalit radiotaajuuksilta koko Suomen alueella. Monitoroinnin puolella taas pyrimme havaitsemaan vakavampia häiriöitä kriittisillä taajuuksilla sekä muodostamaan tilannekuvaa taajuuksien käytöstä."

Osa tekniikoista, kuten TV tai kännykkäverkot, koskettavat lähes kaikkia kansalaisia. Osa taas koskee pienempää joukkoa, kuten merenkulun ja ilmailun radiojärjestelmät. Mikon tiimi selvittää aina ensin häiriöt hätä- ja turvallisuusliikenteen verkoissa.

Usein häiriö selviää toimistotyönä, mutta tarvittaessa Mikko tiimeineen lähtee paikanpäälle.

"Kenttätyöt tuovat mukavaa vaihtelua toimistotöille, ja ne olivatkin merkittävä syy, miksi hakeuduin virastoon töihin kolmisen vuotta sitten. Aiemmin työskentelin 10 vuotta pienessä start up -yrityksessä, jossa tehtiin erilaisiin verkkoihin monitorointiratkaisuja asiakkaille ympäri maailmaa."

Radiotekniikan osaamista ja asiakaspalvelutaitoja

Koulutukseltaan Mikko on tietoverkkotekniikan diplomi-insinööri. Työ vaatii radiotekniikan ja käytettävien mittalaitteiden osaamista. Lisäksi on hyvä tuntea eri järjestelmien toimintaperiaatteet, jotta pystyy saaduista ennakkotiedoista päättelemään, minkä tyyppistä häiriötä ollaan etsimässä.

Teknisen osaamisen ohella korostuvat asiakaspalvelutaidot.

"Kohteissa kohtaamme ihmisiä, joille meidän paikalle saapuminen ei välttämättä ole toivottu tapahtuma. Asiakaspalvelutaidot ovat tämän vuoksi erittäin tärkeässä roolissa. On pystyttävä ymmärtämään asiakkaan tilanne, mutta silti saamaan häiriö poistettua."

Yleensä häiriön taustalla on rikkoutunut laite, kuten tv-antennivahvistin, sääasema tai kodinkone.

Markkinavalvontaa ja vaihtelevia työtehtäviä 

Häiriöselvittelyn lisäksi Mikko osallistuu radiolaitteiden markkinavalvontaan, jossa neuvotaan yrityksiä sekä on mukana työryhmissä, joissa kehitetään markkinavalvontaa Suomessa.

Mikon mielestä parasta ovatkin tosi monipuoliset työtehtävät, joita ratkotaan hyvässä porukassa.

"Etenkin häiriöselvityksen puolella ei koskaan voi tietää, mitä viikko tuo tullessaan. Myös työkaverini ovat ihan mahtavia tyyppejä. Lisäksi koen, että virastossa huolehditaan työntekijöiden jaksamisesta ja viihtyvyydestä todella hyvin."

Päivitetty