Förstasidan: Traficom
Förstasidan: Traficom
Meny

E-fakturan är en elektronisk faktura som kommer till din nätbank. Alla uppgifter finns färdiga på fakturan så du behöver bara kontrollera och godkänna den. Du kan börja använda e-faktura då du ingår ett avtal om e-faktura i din nätbank. Efter att du ingått avtalet om e-faktura kommer Traficoms fakturor till din nätbank.

Ingå avtal om e-faktura och ta emot Traficoms fakturor till din nätbank

Beställ e-fakturaavtal från din nätbank så att du ska få Traficoms fakturor behändigt till din nätbank. När du lägger till ett nytt avtal till nätbanken, sök ny fakturerare med namnet "Liikenne- ja viestintävirasto Traficom/Transport- och kommunikationsverket ".

Beställ fakturaavtal - så får du alla Traficoms fakturor till din nätbank:

  • Fordonsbeskattning: Beställ e-faktura Fordonsbeskattning. Identifieringsuppgift: Kundkod.
  • Fakturering av produkter för trafik och transport: Beställ e-faktura Övrig fakturering. Identifieringsuppgift: Personbeteckning.
  • Fakturering av radiofrekvenser: Beställ e-faktura Radiofrekvensernas avgifter. Identifieringsuppgift: Kundnummer.

Få fakturor alternativt till OmaPosti

Om du använder tjänsten OmaPosti men inte har något e-fakturaavtal, kan du i tjänstens användarinställningar välja om du vill att fakturorna skickas till tjänsten. Mer information hittar du på Postis sidor (Extern länk).

Ta emot våra fakturor som digital post till Kivra istället för papperspost

Vi har tagit i bruk den kostnadsfria digitala posttjänsten Kivra utöver OmaPosti och Suomi.fi-meddelanden som har använts tidigare. När du registrerar dig i Kivra skickar vi framöver fakturorna snabbt och säkert som digital post istället för papperspost om du inte använder e-faktura eller OmaPosti. Kivra är gratis att använda.

Så här tar du i bruk Kivra: ladda ner den kostnadsfria Kivra-appen i din telefon från applikationsbutiken eller gå till adressen kivra.fi (Extern länk). Registrera dig till tjänsten med bankkoder och e-postadress och i fortsättningen kommer du att få fakturor automatiskt som digital post. Du får ett meddelande från Kivra-tjänsten när du har fått en ny faktura och en påminnelse när förfallodagen närmar sig. Du hittar mer information på Kivras sidor.

Det kommer att vara möjligt att ta emot debetsedlar för fordonsskatt i Kivra senare i år.

Få fakturorna behändigt till Suomi.fi-meddelanden

Om du använder tjänsten Suomi.fi-meddelanden men inte har något e-fakturaavtal eller OmaPosti, kommer den elektroniska fakturan till suomi.fi-tjänsten. Efter att fakturan kommit till tjänsten får du en anmälan om det till den e-postadress du gett på suomi.fi-tjänsten. Mer information om att aktivera och använda meddelandena finns på Suomi.fi-sidorna (Extern länk).

Uppdaterad