Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus tuottaa koko yhteiskuntaa koskevaa kansallista kyberturvallisuuden tilannekuvaa

Teknologian kehittyminen ja digitalisaatio tuovat yhteiskunnalle uutta liiketoimin-taa ja uusia palveluita. Kääntöpuolena on kyberrikollisuuden kasvu.

Suomessa organisaatioihin kohdistui vuonna 2022 jatkuvasti kasvavaa kiinnostusta ja erityisesti vakavavaikutteisten kyberhäiriöiden määrä kasvoi aiemmasta. Suomeen kohdistuu päivittäin eritasoisia kyberuhkia – tämä tarkoittaa niin ohjelmistojen ja sovellusten haavoittuvuuksien etsintää, tietojen kalastelua ja huijauksia, palvelunestohyökkäyksiä kuin eritasoista kybervaikuttamistakin. Vakavimpia seurauksia on yleensä kyberrikollisten tekemillä tietomurroilla ja kiristyshaittaohjelmahyökkäyksillä.

Suomessa tietoturvallisuus ja varautuminen kyberuhkiin on hyvällä tasolla, mutta Traficomin kyberhäiriöistä keräämät tiedot kertovat, että kyberturvallisuus vaatii aiempaa enemmän huomiota. Traficomin Kyberturvallisuuskeskus tuottaa koko yhteiskuntaa koskevaa kansallista kyberturvallisuuden tilannekuvaa. Kyberturvallisuuskeskus käsittelee vuosittain satoja tuhansia Suomea koskevia tietoturvatapahtumia ja häiriöitä. Tieto- ja uutislähteiden pohjalta tuotetun tiedon pohjalta viestimme kansalaisille sekä jaamme

Päivitetty