Förstasidan: Traficom
Förstasidan: Traficom
Meny

Du kan skaffa ett fi-domännamn hos en domännamnsregistrar. Kontrollera först om domännamnet är ledigt och att det inte kränker någon annans skyddade namn eller märke.

Alla företag, organisationer och privatpersoner kan registrera ett fi-domännamn oberoende av hemort. En registrar registrerar domännamnet för dig och sköter alla tjänster som hänför sig till det, t.ex. förnyande av domännamn. Registrarer tillhandahåller ofta även övriga tjänster, t.ex. e-post, namnservrar och webbsideutrymme. Ingå alltid ett avtal om tjänsten med din registrar.

Överväg noggrant innan du säger upp ditt domännamn. När domännamnets giltighetstid går ut blir domännamnet ledigt att och allmänt tillgängligt för registrering efter skyddstiden. Populära domännamn registreras ofta för återförsäljning eller för annan användning. Det enda sättet att se till att ingen annan kan använda ett domännamn som du tidigare registrerat är att ha domännamnet registrerat för dig. Fi-domännamn kan ”förvaras i lagring”. Det betyder att du kan registrera ett domännamn även om du inte aktivt använder det till exempel för en webbplats.

Ansökningsfaser

(https://registry.domain.fi/search/sv/app/domainstatistics)
Uppdaterad