Förstasidan: Traficom
Förstasidan: Traficom
Meny

Förkommen eller förstörd registreringsskylt

Om din registreringsskylt förkommer eller blir förstörd kan du beställa en ny från ett besiktningsställe som utför registreringar. I samband med beställningen ska du lämna en skriftlig utredning av hur skylten förkommit eller förstörts. Du kan hämta ut skylten eller skyltarna två veckor efter beställningen.

När du har beställt en ny skylt istället för en som förkommit, kan du använda en temporär registreringsskylt i fordonet i högst en månad.

 

Om båda skyltarna har förkommit rekommenderas det att fordonet byter registreringsnummer. Då får du nya registreringsskyltar med ett nytt registreringsnummer på besiktningsstället, och det uppstår inga problem i trafiken till exempel med polisen eller Tullen.

Om du vill behålla det gamla registreringsnumret, tänk på att du kan bli stoppad av polisen eftersom stöldanmälan gällande skyltarna finns kvar i polisens register.

Om en myndighet har beslagtagit ditt fordons registreringsskyltar, kan du hämta ut skyltarna vid besiktningsstället när du har vidtagit den åtgärd som myndigheten kräver. Observera att beslagtagna registreringsskyltar förvaras på besiktningsstället i tre månader. Efter det skrotas skyltarna.

Uppdaterad