Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Savonlinnan kaupunki ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ovat tehneet Budapest Aircraft Service Ltd. eli BASe Airlines Ltd:n kanssa sopimuksen Helsingin ja Savonlinnan välisten reittilentojen hankkimiseksi aikajaksolle 13.11.2023–19.12.2025.

BASe Airlines voitti julkisen tarjouskilpailun reittilentoliikenteen hankkimiseksi Helsingin ja Savonlinnan välille. Nyt sopimusneuvottelut on saatu päätökseen, ja yhtiö aloittaa lennot 13.11.2023. Tämänhetkinen väliaikainen sopimus NyxAir OÜ:n kanssa Helsingin ja Savonlinnan välisistä reittilennoista päättyy 5.10.2023.

”Lento-operaattorin vaihtumisen ajankohtaan syntyvä noin viiden viikon lentotauko on erittäin harmittava tosiasia. Asiakkaille tästä aiheutuu haittaa ja moni joutuu ratkaisemaan lähiajan liikkumistarpeensa Savonlinnan ja Helsingin välillä muulla tavoin. BASe Airlines kanssa nyt solmittu lentoliikenteen sopimus ulottuu vuoden 2025 loppuun saakka, ja pitkäjänteiseen lentoliikenteen kehittämiseen on nyt hyvät edellytykset", toteaa Savonlinnan kaupungin vs. elinkeinojohtaja Juha Turtiainen.

Hankinnan kustannuksista vastaavat Savonlinnan kaupunki ja valtio. Säännöllisen lentoliikenteen ostolla pyritään turvaamaan erityisesti Savonlinnan elinkeinoelämälle tarpeelliset yhteydet.

Lisätietoja

Savonlinnan kaupunki, vs. elinkeinojohtaja Juha Turtiainen, juha.turtiainen@savonlinna.fi, p. 044 571 5853

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, johtaja Pipsa Eklund, pipsa.eklund@traficom.fi  p. 029 534 5396

Lipumyynti Helsinki–Savonlinna-reitille (Ulkoinen linkki)