Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Tee tiedonluovutuskielto

Traficomin liikenteen rekisterit ovat lähtökohtaisesti julkisia. Halutessaan omien tietojen luovuttamista voi kuitenkin rajoittaa. Tiedonluovuttamisen rajoittaminen on mahdollista tietojen käyttötarkoituksen mukaan eli henkilö voi valita mihin käyttötarkoitukseen hän haluaa tietojaan luovutettavan.

Näitä käyttötarkoituksia ovat:

Yritykset ja yhteisöt eivät voi rajoittaa tietojensa luovutusta muuhun kuin kehitys-ja innovaatiotoimintaan.

Näin teet tiedonluovutuskiellon

Tiedonluovutuskiellon voi tehdä sähköisesti Oma asiointi -palvelussa Omat tiedot -osiossa.

Tai puhelimitse 029 534 5100 (pvm /mpm)
(avoinna arkisin klo 8-16.15)

Turvakielto

Henkilö, jolla on perusteltua syytä epäillä itsensä tai perheensä terveyden tai turvallisuuden tulevan uhatuksi, voi hakea turvakieltoa Digi- ja väestötietovirastolta. Digi- ja väestötietoviraston myöntämä turvakielto siirtyy automaattisesti myös Traficomin ylläpitämään liikenneasioiden rekisteriin.

Liikenneasioiden rekisterin osalta turvakielto estää sekä nimen että yhteystietojen luovuttamisen muille kuin viranomaisille ja lakisääteisen tehtävän suorittamiseen. Turvakiellon omaavan henkilön tiedot eivät myöskään tulostu rekisteröintitodistukselle. Turvakiellon omaava henkilö ei voi tilata rekisteröintitodistusta sähköisestä palvelusta, vaan se on tilattava rekisteröintejä tekevältä katsastustoimipaikalta henkilökohtaisesti.