Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Maistraatin rekisteristä poistetun vesikulkuneuvon uudelleenrekisteröinti

Jos et löydä vesikulkuneuvoa oma asioinnissa vesikulkuneuvojesi joukosta, ja et ole sitä poistanut rekisteristä, voi olla että se on poistettu rekisteristä maistraatin rekisteröintiä koskevan lakiuudistuksen yhteydessä 2007-2010.

Traficomin ylläpitämään rekisteriin siirtyivät veneet, jotka olivat maistraatin aktiivisessa rekisterissä 1.8.2014.

Jos vesikulkuneuvoa käytetään edelleen, se tulee rekisteröidä uudelleen, jos se on poistettu rekisteristä maistraatin vastuuaikana.

Vesikulkuneuvo saa ensirekisteröinnissä uuden rekisteritunnuksen. Vesikulkuneuvolla aikanaan ollut rekisteritunnus voidaan pyynnöstä palauttaa kyseiselle vesikulkuneuvolle, jos tunnus on vapaana. Rekisteritunnuksen siirto on tällaisessa tapauksessa maksutonta, koska tunnus säilyy samalla vesikulkuneuvolla.

Rekisteröintipäivänä käytetään vesikulkuneuvon todellista käyttöönottopäivää. Jos et tiedä tarkkaa käyttöönottopäivää vaan ainoastaan käyttöönottovuoden, rekisteröintipäiväksi merkitään kyseisen vuoden ensimmäinen päivä.

Rekisteröinnistä peritään ensirekisteröintimaksu.

Huomioi

Mikäli vene on ollut omistuksessasi jo maistraatin aikana, eikä sinulla ole tallessa maistraatin aikaista rekisteröintitodistusta, eikä luovutuskirjaa edelliseltä omistajalta, tulee ilmoitus toimittaa Traficomiin tehtäväksi. Asiointi sopimusrekisteröijän luona ei onnistu. Ilmoituslomakkeen liitteeksi sinun tulee laatia mahdollisimman yksityiskohtainen selvitys veneen historiasta, siitä miten se on sinulle tullut. Mikäli asioit sähköisissä palveluissa, liitä selvitys luovutuskirjan tilalle.

Hakemus käsitellään 30 päivän sisällä.

Poistetun vesikulkuneuvon rekisteröinti

Jos vesikulkuneuvollesi on tehty rekisteristä poisto Traficomin aikana (1.8.2014 jälkeen) ja haluat palauttaa sen rekisteriin, sinun on rekisteröitävä se uudelleen.

Rekisteritunnus sekä ensirekisteröintipäivä säilyvät ennallaan ja rekisteröinnistä peritään omistajanvaihdosmaksu.

Lisätietoa

Päivitetty