Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Anni Hytti

Johtava asiantuntijamme Anni Hytti tekee töitä puhtaamman ympäristön eteen. Annin työpöydällä on liikenteen ilmasto- ja ympäristöasioita sekä liikenteen kokeiluihin ja automaatioon liittyviä tehtäviä.

Anni Hytti

"Kotimaan liikenteen päästöt muodostavat viidenneksen Suomen kasvihuonepäästöistä. Tavoitteena on puolittaa ne vuoteen 2030 mennessä ja pudottaa nollaan vuoteen 2045 mennessä. Tavoite on haastava, mutta on tosi mielekästä olla mukana tekemässä töitä puhtaamman ympäristön eteen", Anni sanoo.

Anni mm. koordinoi vaikutusten arviointeja sekä edistää liikenteen kokeiluja. Työssä korostuu faktojen kokoaminen päätöksenteon tueksi.

"Asioista tarvitaan tosi paljon tietoa lukemattomista eri näkökulmista, ennen kuin voidaan tehdä jokin päätös. Tätä tietoa saan olla kokoamassa. Töideni lopputulokset eivät vaikuta tai aina edes näy suoraan kaikelle kansalle, mutta pidän niitä silti tosi tärkeinä yhteiskunnan kannalta."

"Sanoisin, että tehtävässäni pitää olla generalisti. Kun työpöydällä on vähän sitä sun tätä, on hyvä ymmärtää monista asioista jonkin verran, jotta saa asioita vietyä eteenpäin. Toisin sanoen on hyvä ymmärtää eri asioiden syy-seuraussuhteita, olla sosiaalinen ja kiinnostunut myös muiden töistä sekä ennen kaikkea pitää ymmärtää, mitä ei vielä ymmärrä ja keneltä kannattaa pyytää apua."

Välillä myös parrasvaloissa

Taustatyön rinnalla Anni astuu silloin tällöin itse parrasvaloihin juontamaan Traficom live -lähetyksiä Facebookissa.

"Työhöni kuuluu myös viestinnällisiä hommia, joissa pääsen kertomaan faktatietoa tehtäväkenttämme asioista suoraan kansalaisille heidän kannaltaan tärkeistä asioista, mikä on tosi ilahduttavaa."

Gradu johdatti liikennealalle

Koulutukseltaan Anni on kauppatieteiden maisteri ja päätyi liikennealalle vähän sattuman kautta, kun hänen gradunsa toimeksianto käsitteli palvelumuotoilua ja älyliikennettä.

Innostus liikennealaa kohtaan syttyi lopputyötä tehdessä, ja Anni etsi valmistumisen jälkeen määrätietoisesti liikennealan hommia, kunnes julkiselta sektorilta tärppäsi. Ennen virkamiestaivaltaan hän työskenteli asiakasymmärrystoimistossa yksityisellä sektorilla reilut pari vuotta.

"Traficomissa olen viihtynyt hyvin. Teen töitä tosi ajankohtaisten aiheiden parissa, ja työssäni saan oppia jatkuvasti uutta ja laajentaa omaa ymmärrystäni virastomme tehtäväkentästä. Arvostan myös sitä, että työn ja vapaa-ajan tasapaino säilyy ja saa itse määritellä työaikansa sekä lomakuukautensa. Tämä ei suinkaan ole itsestäänselvää kaikissa työpaikoissa. Kaikkein parasta on huiput kollegat!"

Päivitetty