Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Se, miten maitopurkki päätyy kaupan hyllylle tai kukin pääsee työpaikalleen on loppujen lopuksi monimutkainen prosessi, johon liittyy paljon sopimista, lainsäädäntöä ja operatiivista toimintaa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Mikko Västilä pyrkii työllään vaikuttamaan siihen, että tavarat ja henkilöt liikkuvat maanteitä pitkin mahdollisimman sujuvasti.

Mikko Västilä

Mikon työkenttä keskittyy kaupallisten maantiekuljetusten sääntelyn valmisteluun ja siihen vaikuttamiseen niin kansallisella, kansainvälisellä kuin EU-tasolla.

"On tärkeää, että asiakkaat saavat haluamaansa palvelua ja yritykset pystyvät tuottamaan palvelut kestävästi niin, että kaikki lakisääteiset velvollisuudet tulee hoidettua."

Kuljetukset ja logistiikka ovat yhteiskunnan toimivuuden kannalta keskeisessä roolissa. Niihin liittyy myös monesti eri kuljetusmuotojen keskinäisriippuvuuksia ja yhdistämistä. Erityisesti näinä aikoina Mikolla on riittänyt kiireitä, sillä kuljetukset ovat myös keskeisessä roolissa yhteisöjen ja koko yhteiskunnan huoltovarmuuden kannalta.

Äidinmaidosta kipinä logistiikka-alaan

Mikko peri kiinnostuksen kuljetus- ja logistiikka-alaan äidinmaidostaan perheyrityksen kautta. Työura kuljetusten parissa alkoi luonnollisena jatkumona 13-vuotiaana. Insinööriopintojen kautta hän päätyi yksityiselle sektorille ja teki siellä monenlaista käytännön operatiivista työtä tallipojan apulaisesta lähtien aina yrityksen osaomistajaan ja hallituksen puheenjohtajaan asti ennen virkamiesuraansa.

"Olen ollut nykyisessä virastossa ja sen edeltäjissä töissä kohta 16 vuotta. Päätyminen virkamiesuralle oli varmasti monen eri tekijän summa ja osin myös enemmän tai vähemmän sattumaa. Työ ja tekijä sattuivat siinä hetkessä kohtaamaan."

Joka aamu uutta pohdittavaa

Alavalintaansa Mikko ei ole kertaakaan katunut.

"Edelleen joka aamu koen, että maantiekuljetussektori on antanut minulle taas jotain uutta pohdittavaa. Maailma muuttuu vauhdilla ja elää isoa murrosta. Kuljetus ja logistiikka ovat erittäin tärkeässä roolissa siinä ja murros koskee myös sektoria itseään. Koen olevani kotonani laajojen ja monimutkaisten asiakokonaisuuksien äärellä, joita pääsemme osaavien kollegoideni kanssa ratkomaan eri näkökulmista."

Maantiet kuuluvat myös Mikon vapaa-aikaan. Mies on harrastanut pitkän matkan juoksua vajaat 20 vuotta, ja aiemmin vauhti riitti podiumpaikoillekin. Nykyään hän juoksee omaksi ilokseen, mutta silti cooperissa taittuu edelleen yli 3800 metriä.

"Kannustan ihmisiä liikkumaan, enkä tarkoita, että kaikkien pitäisi olla lajiurheilijoita. Arkiliikunnasta ja hyötyliikunnasta kaikki lähtee. Fyysinen vahvuus on myös psyykkistä vahvuutta. Hyvä ruoka ja kotipuuhat sisällä ja ulkona kuuluvat myös oleellisesti vapaa-aikaani."

Päivitetty