Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Eija Alavesa, Kyberturvallisuuskeskus

Eija Alavesa työskentelee Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksessa yksikönpäällikkönä. Eija Alavesa oli määrätietoinen opiskellessaan oikeustieteitä Lapin yliopistossa. "Olen Oulusta eikä minulle ollut aikomustakaan muuttaa Helsinkiin." Lopputyön ohjaaja yliopistossa vinkkasi (Traficomin edeltäjän) Viestintäviraston avoimesta lakimiehen paikasta ja Eija ja sai paikan määräaikaisena lakimiehenä.

Eija Alavesa

Nykyisin Eija työskentelee yksikönpäällikkönä tietojärjestelmäturvallisuusyksikössä. "Autamme asiakkaita varmistamaan, että tiedot suojataan oikein ja ne pysyvät turvassa. Minulle on tärkeää myös se, että yhdessä asiakkaiden kanssa löydetään sopivat ratkaisut eri tilanteisiin annettujen vaatimusten puitteissa. "

Työ on arkisen kuuloista: sähköpostien kirjoittamista, kokoustamista, asioiden viemistä eteenpäin ja ratkomista yhdessä muiden kanssa.

Tylsäksi työ ei silti käy. "Työt ovat haastavia, opin koko ajan uutta ja voin hyvin hyödyntää nykyisessä työssä aikaisempaa kokemustani tekniseltä puolelta." Eija on tietojenkäsittelytieteiden maisteri ja on työskennellyt myös ohjelmistotestaajana.

Eija opiskelee tällä hetkellä työn ohessa Jyväskylän yliopistossa kyberturvallisuuden maisteriohjelmassa. Opinnot ovat rakas harrastus ja uusimpana harrastuksena Eija on palannut vaatteiden tekemisen pariin - ne kaikki ihanat kankaat 😊 Eija käsityötaidoista ovat päässeet nauttimaan myös ystävät ja sukulaiset "villasukittamisen" myötä.

Mutta mikä työssä on parasta? "Kyllä työyhteisö ja työkaverit ovat paras asia täällä. Töitä tehdään yhdessä."

Katso Eijan esittely YouTubessa (Ulkoinen linkki)

Tutustu muihin traficomilaisiin

Päivitetty