Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Traficom voi poistaa fi-verkkotunnuksen verkkotunnusrekisteristä, mikäli se on rekisteröity ilmeisessä hyötymis- tai vahingoittamistarkoituksessa. Hyötymis- ja vahingoittamistarkoitusta arvioidaan, kun suojatun nimen tai tavaramerkin haltija vaatii nimeään tai tavaramerkkiään muistuttavan fi-verkkotunnuksen poistoa.

Verkkotunnus katsotaan hankituksi hyötymistarkoituksessa, jos verkkotunnuksen käyttäjä pyrkii hyötymään erityisesti juuri sinun suojatun nimesi tai tavaramerkkisi maineesta tai tunnettuudesta. Vahingoittamistarkoitus voi olla esimerkiksi se, että rekisteröijän verkkotunnus on omiaan haittaamaan liiketoimintaasi. Vahingoittamistarkoituksen motiivina voi olla myös estää suojatun nimen tai tavaramerkin haltijaa saamasta tunnusta itselleen.

Verkkotunnuksen rekisteröintitarkoitusta arvioitaessa voidaan huomioida esimerkiksi verkkotunnuksen tai vaatimuksen perusteena olevan nimen poikkeuksellisen suuri tunnettuus tai liikearvo ja asianosaisten toiminta samalla alalla toistensa kilpailijoina. Verkkotunnuksen poistaminen edellyttää vahvaa näyttöä siitä, onko toisen tahon oikeutta loukattu. Vaatimuksen esittäjän on aina perusteltava syitä verkkotunnuksen käyttäjän ilmeiselle hyötymis- tai vahingoittamistarkoitukselle.

Poistovaatimusten ratkaisut harkitaan aina tapauskohtaisesti.

Päivitetty