Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Hae merenkulun pätevyyskirjaa

Lähes jokaisella laivaväkeen kuuluvalla on oltava toimen mukainen pätevyyskirja ja mahdollisesti myös laivatyypin tai tehtävän mukainen todistus lisäpätevyydestä. Suomessa merenkulun pätevyydet ja lisäpätevyydet myöntää Traficom.

Hakemusten käsittelyaika

Pätevyyskirjojen ja lisäpätevyystodistusten arvioitu normaali käsittelyaika on tällä hetkellä noin 3 viikkoa. Kiireelliset hakemukset pyritään käsittelemään 1-2 työpäivän aikana.

Hae pätevyyttä

1

Varmista, että haet oikeaa pätevyyttä

Varmista, että sinulla on edellytykset saada tai uusia hakemasi pätevyyskirja tai lisäpätevyystodistus. 

Hakemukseen tarvitaan esimerkiksi:

  • Voimassaoleva merimieslääkärintodistus
  • Koulutustodistus
  • Meripalvelutodistus, jos palvelut eivät näy meripalveluotteella
  • Passivalokuva
3

Hakemuksen käsittely

Hakemuksesi siirtyy käsittelyjonoon. Mikäli maksat pikakäsittelymaksun (200 euroa), hakemus pyritään käsittelemään Traficomissa 1-2 työpäivän sisällä. Pikakäsittelystä peritään lisämaksu per haettu pätevyys.

Normaali käsittelyaika on noin 14 työpäivää.

Mikäli hakemuksessasi on täydennettävää, sinulle lähetetään selvityspyyntö. Toimita puuttuvat selvitykset määräaikaan mennessä.

4

Päätös

Jos pätevyys voidaan myöntää sinulle, saat pätevyyskirjan tai lisäpätevyystodistuksen postitse kotiisi noin 1–2 viikon kuluessa päätöksestä.

Jos et toimita puuttuvia lisäselvityksiä tai pätevyyden myöntämisen ehdot eivät täyty, sinulle tehdään kielteinen päätös. Kielteinen päätös maksaa saman verran kuin myönteinen päätös.

Tiedustelut

Sähköposti 
merimiesyksikko (at) traficom.fi

Puhelinpalvelu 
029 534 5133 
Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-11