Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

E-lasku on verkkopankkiisi saapuva sähköinen lasku. Kaikki tiedot ovat laskussa valmiina, joten sinun tarvitsee vain tarkistaa ja hyväksyä se. Saat e-laskun käyttöösi tekemällä e-laskusopimuksen verkkopankissasi. Kun sinulla on käytössä e-laskusopimus, Traficomin laskut saapuvat verkkopankkiin. Voit tilata laskut myös sähköisiin postilaatikoihin.

Tee e-laskusopimukset ja saat Traficomin laskut verkkopankkiisi

Tilaa verkkopankistasi laskusopimukset, jotta saat Traficomin laskut kätevästi verkkopankkiisi. Kun lisäät verkkopankkiin uuden sopimuksen, etsi uutta laskuttajaa nimellä "Liikenne- ja viestintävirasto Traficom".

Tilaa laskusopimukset - näin saat kaikki Traficomin laskut verkkopankkiisi:

  • Ajoneuvoverotus: tilaa e-lasku Ajoneuvovero. Yksilöintitieto: Asiakastunnus. Verotuksen e-laskujen ohjeet: (Ulkoinen linkki)
  • Liikenteen tuotteiden laskutus: tilaa e-lasku Muu laskutus. Yksilöintitieto: Henkilötunnus.
  • Radiotaajuuksien laskutus: tilaa e-lasku Radiotaajuuksien maksut. Yksilöintitieto: Asiakasnumero.

Vaihtoehtoisesti laskut OmaPostiin

Jos sinulla on käytössä OmaPosti -palvelu, mutta ei e-laskusopimusta, voit valita palvelusta haluatko laskujen saapuvan palveluun käyttäjäasetuksissa. Saat sähköisen laskun OmaPostiin, kun olet aktivoinut laskujen vastaanoton ja ottanut palvelun käyttöön, jos sinulla ei ole käytössä e-laskusopimusta. Lisää tietoa palvelusta löydät Postin sivuilta (Ulkoinen linkki).

Vastaanota laskumme digipostina Kivraan paperipostin sijasta

Olemme ottaneet käyttöön ilmaisen digipostipalvelu Kivran aiemmin käytössä olleiden sähköisten postilaatikkokanavien OmaPostin ja Suomi.fi-viestien lisäksi. Rekisteröitymällä Kivraan lähetämme sinulle laskut jatkossa paperipostin sijaan nopeasti ja turvallisesti digipostina, jos sinulla ei ole käytössä e-laskua tai OmaPostia. Kivran käyttöönotto ja käyttäminen on ilmaista.

Näin otat Kivran käyttöön: lataa ilmainen Kivra -sovellus puhelimeesi sovelluskaupasta tai mene osoitteeseen kivra.fi (Ulkoinen linkki). Rekisteröidy palveluun pankkitunnuksilla ja sähköpostiosoitteella ja saat jatkossa automaattisesti laskut digipostina. Kivra-palvelu lähettää sinulle viestin uuden laskun saapuessa ja muistuttaa eräpäivän lähestyessä. Lisää tietoa löydät Kivran sivuilta (Ulkoinen linkki).

Ajoneuvoverolippujen vastaanottaminen Kivraan tulee mahdolliseksi vielä tämän vuoden aikana.

Suomi.fi viestit -palveluun laskut kätevästi

Jos sinulla on käytössä Suomi.fi viestit -palvelu, mutta ei e-laskusopimusta, Kivraa tai OmaPostia, sähköinen lasku saapuu suomi.fi-palveluun. Kun lasku on saapunut suomi.fi Viestit -palveluun, saat suomi.fi-palveluun ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ilmoituksen. Lisätietoa käyttöönotosta ja viestien käytöstä saat Suomi.fi-sivuilta (Ulkoinen linkki)

Päivitetty